Pe când erau plecați în vacanță în Grecia, fetița a dispărut pentru ceva timp și le-a dat mari dureri de cap.

Această vacanță a fost una de relaxare dar Dan Helciug cu soția a trăit cateva clipe de panică, când fiica lor părea că a dispărut fără urmă.

Ei s-au oprit la un magazin de haine din Salonic, când Elena, tocmai voia să probeze o rochiţă iar mezina Ruxandra a intrat cu ea în cabina de probă. Dan stătea la ușă și astepta iar când Elena a cerut o altă mărime la rochiță, a pierdut-o din vedere pe cea mică și nu a mai văzut-o.

În acel moment s-au speriat foarte tare și au inceput să o strige disperați. Când erau pe punctul de a chema poliţia, vânzătoarea o găseşte pe cea mică. Se pare că acea cabină de probă comunica printr-un perete fals cu un depozit de haine iar Ruxandra a descoperit ușa, care făcea legatura între cele două încăperi. Când au găsit-o, ea stătea liniștită acolo, probând hainuțe fel și fel.

Chiar dacă au tras o spaimă fără egal, vacanța a continuat cu multă distracție și voie bună. Întotdeauna când sunt plecați cu copiii în vacanță, cei mici fac o gramadă de năzbâtii, de care își amintesc mereu cu drag.