Marți, Ministerul Muncii împreună cu ECOTIC lansează o campanie de informare a cetățenilor români cu privire la comportamentul acestora în ceea ce privește deșeurile de tip electronic și electrocasnic (DEEE), campanie care poartă denumirea „Fii la tine în țară la fel ca afară”.

Costel Alexe, ministrul de resort, a anunțat pe pagina sa de Facebook că această nouă campanie are rolul de a ajuta cetățenii să conștientizeze importanța comportamentului corect față de acest tip de deșeuri. Acesta a mai specificat faptul că România este în urmă față de restul Europei la acest capitol și trebuie să recupereze diferențele într-un timp relativ scurt „pentru că Pactul Ecologic European nu este altceva decât o nouă accentuare a nevoii noastre de a avea grijă de natură şi de oameni”.

Reclamă

„Colectarea și reciclarea echipamentelor electrice și electronice, dincolo de aspectele privind protecţia mediului, reprezintă garanţia noastră că resursele conţinute de acestea – indiferent că vorbim despre metale, plastic sau sticlă – vor fi reutilizate. România nu îşi mai permite să susţină modelul nostru actual de consum. Acest lucru este valabil, de fapt, pentru întreaga Planetă, deoarece exploatarea iraţională a resurselor este o problemă de nivel global”, a scris ministrul Mediului, pe reţeaua de socializare.