Fifor anunţă care sunt condiţiile pentru care PSD să voteze pentru premierul PNL

Toate discuţiile vin după ce Ludovic Orban şi-a depus din nou mandatul.

„Suntem dispuși să susținem un premier care îndeplinește minim două condiții: să vrea cu adevărat să guverneze și să fie sincer implicat în coagularea unei majorități parlamentare. Ludovic Orban nu îndeplinește niciuna dintre aceste două condiții. Deci nu poate fi susținut pentru a continua mascarada anticipatelor”, arată Mihai Fifor.

Fostul ministru MApN a declarat că „PSD va merge pe aceeași linie, a interesului național, încercând să găsească o soluție pentru rezolvarea crizei”. „Din momentul căderii Guvernului Orban, PSD a avut în permanență o abordare constructivă și a propus soluții pentru asigurarea bunei guvernări a țării. PSD a venit în permanență cu soluții concrete pentru rezolvarea acestei crize politice, generate artificial de președintele Klaus Iohannis și PNL. Am propus un guvern de uniune națională, pe care Iohannis l-a respins fără explicații, am propus un premier din afara partidului, un intelectual de stânga. Însă Iohannis a ignorat propunerea doar pentru că venea din partea PSD”, mai notează Fifor.

„În aceste condiții, nici Iohannis, nici PNL nu au niciun drept să acuze PSD de criza politică pe care ei înșiși au declanșat-o și continuă să o întrețină. România are nevoie urgent de un guvern funcțional, iar Iohannis și PNL trebuie să înceteze cu această obsesie a atincipatelor. PSD a oferit soluții pentru evitarea actualei crize, iar perpetuarea ei este responsabilitatea exclusivă a lui Iohannis și PNL”.

Lasă un răspuns

Sportivii români veniţi din Italia intră direct în carantină. Despre cine este vorba

Nu mai există cale de întoarcere, sunt ca și divorțați! Andreea Bălan este șocată și abia acum s-a aflat ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Declarație înspăimântătoare: „George a…”

Back to Top