O fetiță de patru ani a fost atacată cu un cuțit și grav rănită într-un supermarket din orașul Wangen, Germania.

Incidentul, care a avut loc miercuri după-amiază, s-a soldat cu transportarea urgentă a copilului la spital, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale, fiind acum în stare stabilă. Atacatorul, un bărbat de 34 de ani de origine siriană și cetățean olandez, a fost arestat după o intervenție rapidă a unui martor.

Conform declarațiilor poliției, motivația din spatele acestui gest violent nu este încă cunoscută, iar suspectul nu avea nicio legătură anterioară cu victima sau familia acesteia. Întreaga scenă a fost precipitată de atacul neașteptat al bărbatului, moment în care un martor a reușit să îl dezarmeze, recuperând cuțitul și alertând apoi forțele de ordine cu privire la locația atacatorului.

În urma incidentului, autoritățile locale și comunitatea din Wangen, un oraș situat în landul Baden-Württemberg, se află în stare de șoc. Primarul orașului a exprimat solidaritatea sa față de familia afectată, pe care o cunoaște personal, menționând că astfel de agresiuni sunt extrem de rare în regiune: „Nu am avut niciodată o infracțiune ca aceasta”, a declarat acesta.

Detalii privind evoluția stării de sănătate a fetiței și urmările legale cu care se va confrunta atacatorul urmează să fie făcute publice. Incidentul a stârnit o undă de consternare în rândul locuitorilor și a ridicat întrebări privind securitatea în spațiile publice.