Moarte cumplită pentru o copilă în vârstă de doar 9 ani. A fost găsită fără suflare chiar în casa în care locuia. Se pare că micuța luase păduchi, care i-au provocat și decesul.

Fetiță moartă după ce a luat păduchi

Păduchii, la prima vedere, sunt inofensivi, iar infestările cu aceste insecte sunt destul de comune, mai ales în rândul copiilor. De cele mai multe ori, problema se poate rezolva în doar câteva zile, cu produse de specialitate sau cu piepteni special creați ca să-i scoată din păr.

Pentru o fetița în vârsta de 9 ani însă, păduchii i-au provocat moartea. S-a întâmplat în Tucson, Arizona.

Totul s-a întâmplat după ce copilul a avut în zilele precedente febră, dureri de cap, dificultăți de respirație și probleme de echilibru. A fost găsită inconștientă în casă și rudele sale au chemat de urgență echipajele medicale.

Din păcate pentru minoră, eforturile salvatorilor să o readucă la viața au fost în zadar. Medicii au încercat să o resusciteze, dar în final nu au putut decât să declare decesul acestuia.

Care a fost cauza exactă a morții micuței

În timp ce efectuau manevrele de prim-ajutor, cadrele medicale au observat ceva ce i-a îngrozit. Când au mutat-o, fața i-a fost acoperită de un număr mare de păduchi. Avea atât de mulți, încât abia i se vedea scalpul.

Trupul său a fost supus ulterior unei expertize medicale, care a stabilit exact cauza exactă a tragediei. Medicul legist a stabilit că decesul fetei a fost cauzat de anemie în urma infestării cu păduchi, cu malnutriție ca factor contributiv.

Acum, mama și bunica fetiței risca ani grei de închisoare. Au fost acuzate de crimă de gradul I. Oamenii legii au descoperit că cele două știau că minora are păduchi, dar nu au luat nicio măsură ca să o ajute.

În plus, în telefonul mamei au fost găsite mesaje către iubitul acesteia. Bărbatul i-a sugerat femeii să o ducă pe copilă la spital, dar aceasta a refuzat.