Reclamă

Cei care au avut șansa să viziteze mormântul Mântuitorului au simțit în locul respectiv o energie inexplicabilă. Nicăieri în altă parte a lumii acest „fior” cum îl denumesc pelerinii ce ajung aici nu este mai „palpabil”.  Mormântul Sfânt este vizitat în prezent de credincioși din întreaga lume. Deseori, pe tărâmul sacru ajung și atei, din simpla curiozitate, ca o chemare de a vedea cu ochii ceea ce au refuzat să creadă.

Dacă acum este deschis pelerinilor, în urmă cu ceva timp, mormântul Mântuitorului a fost închis pentru restaurare. O echipă de arheologi a pornit acest proiect din dorința de a conserva cât mai bine detaliile locului sfânt. În timpul restaurării, specialiștii au fost martorii unor întâmplări pe care nu și le-au putut explica. De altfel, în fața lor a cedat inclusiv tehnologia de ultimă generație.

Aparatura a fost dată peste cap

Lucrările de restaurare presupuneau și analizarea rezistenței structurii. În acest sens, echipa de arheologi a utilizat aparate de rezonanță electromagnetică. Niciunul dintre acestea, având la bază ultima tehnologie în domeniu, nu au funcționat. Fenomenul a fost unul total inexplicabil pentru cei care au fost martori la eveniment. De altfel, există dovezi că sistemul de electricitate în toată zona respectivă a cedat în momentul în care s-a încercat forarea pietrei de la mormânt.

Totodată, cei care au participat la proiectul de restaurare au simțit în jurul Mormântului Sfânt un parfum deosebit, floral. Acesta ar fi putut fi asociat cu miresmele cu care Mântuitorul urma să fie îmbălsămat.

Cu toate acestea există însă numeroși sceptici cu privire la însemnătatea locului. Nu puțini sunt ateii care vizitează mormântul din pură curiozitate. Aceștia caută dovezi palpabile însă mulți rămân impresionați de energia pe care o simt acolo.Mormântul Sfânt a fost restaurat în 2016, iar alături de el și un Altar. Locul Sfănt este deschis milioanelor de credincioși din întreaga lume.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro