Anul 2020 aduce numeroase aspecte ale vieții pe Pământ care trebuie să ne îngrijoreze. Nu doar criza epidemiologică ar trebui să ne inspaimante ci și fenomenele meteo extrem de ridicate cu care ne vom confruntă de acum încolo.

Fenomenul  de încălzire globală nu mai este deja un secret pentru nimeni. Dezbătut intens în întreagă lume, acesta aduce în față strigătul de disperare al planetei noastre. În acest moment, susțîn specialiștii, o nouă locvitura primită de omenire este legată de climă. Fenomenul îngrijorător are legătură cu temperatura medie globală, această fiind în creștere.

Fenomenul care ar trebui să ne sperie

Fenomenul de încălzire a fost vizibil cu atât mai mult în luna mai a acestui an. La nivel global temperaturile din această luna au fost mult mai ridicate față de aceeași perioada a anilor trecuți. Serviciul pentru Schimbări Climatice Copernicus a făcut un studiu în acest sens.În urmă analizei, specialiștii din cadrul organizației au constatat schimbarea. Astfel, potrivit acestora, temperatura medie globală a fost cu 0,63 mai mare față de cea normală. Analiză specialiștilor Cupernicul compară temperaturile cu perioada 1981-2010.

România afectată

Fenomenul încălzirii a afectat serios și țară noastră. Anul agricol 2020 a fost pus în pericol de seceta. Încă de iarnă trecută, zăpadă a lipsit cu desăvârșire. astfel, solul nu a fost deloc umed când a fost cultivat.Ministerul Agriculturii este în situația în care trebbuie să acopere pagubele fermierilor. Până în prezent au fost întocmite procese verbale în valoare de peste 1,3 milioane.  Seceta instalată va afecta în mod direct și prețurile pe care românii le vor plăti în toamna pentru produsele de panificație de exemplu. Anul trecut România a fost cel mai mare exportator de grâu din Europa. Majoritatea mărfii ajungea în Israel, însă anul viitor țară nu se mai poate laudă cu acest loc fruntaș. Șeful statului din Israel a avut chiar o convorbire telefonică receta cu Președintele Klaus Iohannis. Scopul discuției a fost că România să nu întrerupă exportul. Chiar dacă în a două parte a lunii mai au fost înregistrate fenomene meteo extrem, acestea nu au mai putut schimbă cursul tragic al secetei. Fermierii au declarat că majoritatea culturilor sunt afectate iremediabil.

Fenomenul incalzirii la nivel global a afectat si Romania

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.