Reclamă

Agenția Eurofound a realizat mai multe sondaje, în rândul a 200.000 de europeni, și a constatat că numărul persoanelor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală s-a dublat în doar doi ani. 

Acesta atingea un procent de 6,4% în martie 2020, la începutul pandemiei de COVID, iar doi ani mai târziu a ajuns la a 12,7%, în ciuda faptului că restricțiile au fost ridicate, iar oficialii au anunțat finalul pandemiei de coronavirus. 

Oamenii se îmbolnăvesc psihic din cauza vremurilor pe care le trăim

„Odată cu reluarea interacțiunii sociale, mulți au sperat că starea mintală se va îmbunătăți. Cu toate acestea, în primăvara anului 2022, riscul de depresie rămâne îngrijorător de mare pentru mulţi oameni”, potrivit Eurofound, adăugând că riscul este mai mare în rândul tinerilor. 

De asemenea, sondajele online, efectuate în perioada martie 2020- mai 2022, au arătat că numeroase persoane din cele 27 de țări membre Uniunii Europene se chinuie din răsputeri să se descurce cu banii pe care îi câștigă, în contextul prețurilor tot mai mari la alimente și facturi. 

În 2022, aproximativ 53% dintre respondenţi au declarat că familia din care fac parte de confruntă cu dificultăți financiare, spre deosebire de 2020, când doar 47% se aveau această problemă. 

Fenomen periculos în Europa! Oamenii se îmbolnăvesc psihic din cauza scumpirilor. Ce au descoperit specialiștii

„Un grad ridicat de îngrijorare (în legătură cu situaţia financiară) combinat cu incertitudinea cu privire la viitor ar putea continua să aibă un impact negativ asupra sănătăţii mintale”, conform studiului realizat de Eurofound, potrivit Reuters.

Ani plini de traume pentru toată lumea

Trăim vremuri foarte grele, iar oamenii au ajuns să aibă probleme de sănătate în general, nu doar psihice. Ne raportăm la depresii și alte stări dificile din cauză că de mai bine de trei ani, nicio persoană de pe glob nu este liniștită. 

Totul a început în luna februarie 2020, în România, atunci când a apărut primul caz de infectare cu coronavirus. De atunci și până de curând, cazurile de îmbolnăvire au făcut ravagii în întreaga lume. Oamenii au fost obligați să stea în case, au stat departe unii de alții, de petreceri, le-au murit persoane dragi, iar din acest motiv psihicul este la pământ. Chiar dacă perioada pandemiei a trecut, psihicul a rămas traumatizat. 

Nici bine, nu începeam să ne revenim după o pandemie atât de grea, căci Vladimir Putin s-a decis să atace Ucraina, tot în februarie, dar în anul 2022. Din această cauză prețurile au explodat pur și simplu, iar lipsurile au ridicat stresul la cote maxime. Pe lângă toate astea, se tot vorbește despre un atac nuclear care ar putea să ne ucidă pe toți.  


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro