Meteorologii anunță temperaturi uriașe în următoarea perioadă.

În următoarea perioadă, temperaturile din România vor crește semnificativ. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, un val de căldură va traversa nordul Africii și va ajunge pe teritoriul țării noastre. Din acest motiv, în anumite zone ale țării vor fi înregistrate temperaturi de 25 de grade.  

Acest episod meteorologic va avea loc în a doua jumătate a lunii martie și se va menține în următoarele zile, chiar în apropierea echinocțiului de primăvară, reprezentând un debut neașteptat al anotimpului.  

Val de aer cald peste România

Temperaturile vor crește încă din acest weekend, iar spre finalul săptămânii viitoare se vor înregistra maxime termice de până la 20 de grade Celsius. Mase de aer cald vor ajunge în România dinspre Marea Mediterană și nordul Africii, determinând un val de căldură în majoritatea zonelor din țară.  

Fenomen extrem! Un val de căldură din nordul Africii ajunge la noi în țară. Temperaturile vor depăși 25 de grade
Sursa: Social media

 În ciuda acestui fenomen neobișnuit pentru această perioadă a anului, se vor înregistra și intervale de ploi, mai ales în nordul și vestul țării. Cantitățile de precipitații vor fi scăzute în regiunile vestice și în jumătatea vestică a țării, unde au fost numeroase ploi în perioada recentă.  

Primăvara vine mai repede în România

În ciuda acestor fenomene meteorologice neobișnuite, speciile de plante din România vor cunoaște o accelerare semnificativă a ciclului lor de viață. Mai clar, pomii vor înflori în următoarele zile, iar peisajul va fi tot mai verde. Potrivit informațiilor meteo, maximele termice se vor înregistra în jurul zilei de 26 martie, atingând o valoare de 27 de grade Celsius. Cu toate acestea, meteorologii au avertizat că urmează o perioadă de răcire ușoară a vremii, iar ploile se vor întinde pe areale mai extinse.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.