Reclamă
Reclamă

O femeie dintr-un sat din Mureș, care solicitase un ordin de protecție împotriva soțului violent, a fost ucisă de acesta la patru luni după ce instanța i-a respins cererea. Incidentul șocant a fost raportat de clujust.ro.

În februarie 2024, femeia a solicitat Judecătoriei Reghin emiterea unui nou ordin de restricție împotriva soțului său, după ce anterior avusese unul care expirase. Avocatul femeii a prezentat documente ce includeau reclamații despre comportamentul agresiv al bărbatului, consumul de băuturi alcoolice și contactul telefonic inoportun, cu amenințări și injurii.

Cu toate acestea, cererea de ordin de protecție a fost respinsă pe 16 februarie 2024 de către Judecătoria din Reghin. În motivarea instanței se arată: „Existența unei stări tensionate între părți nu reprezintă în sine un motiv întemeiat pentru a dispune emiterea unui ordin de protecție, care de cele mai multe ori este solicitat nejustificat”.

Reclamă

Patru luni mai târziu, bărbatul și-a ucis soția într-un acces de furie. Pe 19 iunie, Tribunalul Mureș a decis arestarea preventivă a suspectului pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunii de violență în familie, în modalitatea omorului.

Femeia, care avea trei copii, a încercat în repetate rânduri să se apere de soțul violent, dar fără succes. Tragedia subliniază importanța măsurilor de protecție pentru victimele violenței domestice și riscurile implicate atunci când astfel de cereri sunt respinse.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro