O femeie de 30 de ani a fost reținută de polițiști la Lugoj, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea 10.000 de lei, ultima tranșă dintr-o sumă totală de 30.000 de lei cerută unui bărbat de 63 de ani. Femeia îl șantaja pe bărbat, amenințându-l că îl va denunța pentru un presupus viol asupra unei minore, caz pe care polițiștii l-au dovedit a fi nefondat.

Incidentul a avut loc pe 16 aprilie 2024, în jurul orei 12:00, într-un parc din Lugoj, unde femeia a primit suma de 10.000 de lei de la victimă. Operațiunea a fost organizată de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Lugoj, în urma unei sesizări primite la data de 23 februarie 2024. Conform IPJ Timiș, din investigații a rezultat că împreună cu soțul ei, în vârstă de 23 de ani, femeia l-ar fi șantajat pe bărbatul de 63 de ani, solicitându-i inițial suma de 30.000 de lei pentru a nu-l denunța.

După prinderea în flagrant, banii au fost restituiți persoanei vătămate, iar femeia a fost condusă la audieri, unde a fost reținută pentru 24 de ore și introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Timiș. Ulterior, magistrații au dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile pentru femeie.