Reclamă
Reclamă

Narine Melkumjan, o femeie-pilot din Olanda, a dezvăluit recent o aventură înspăimântătoare prin care a trecut în urmă cu câțiva ani, când cupola avionului de acrobație în care zbura s-a deschis în aer. Femeia recunoaște că a fost greșeala ei și spune că a decis să facă publice imaginile cu incidentul după atât timp ca să folosească drept lecție și altor piloți.

„În urmă cu câțiva ani, în timpul celui de-al doilea zbor de antrenament acrobatic din acea zi, într-o zi de vară foarte călduroasă, cupola avionului Extra 330LX pe care îl pilotam s-a deschis în zbor și s-a spart. După cum puteți vedea din filmare, a fost o experiență dificilă, care ar fi putut fi evitată dacă aș fi făcut o verificare vizuală corespunzătoare înainte de decolare. Pinul de blocare a cupolei nu era în poziția de blocare și nu am observat acest lucru în timpul verificărilor mele”, a scris ea pe rețelele sociale, unde a postat și filmul cu zborul respectiv.

De asemenea, Melkumjan a menționat că incidentul a avut loc imediat după ce se vindecase de Covid și nu se recuperase complet. Ea nu purta nici ochelari de protecție, ceea ce a complicat și mai mult situația. „Zborul a fost o experiență dureroasă, plină de zgomot teribil, dificultăți de respirație și vizibilitate redusă. Mi-au trebuit aproape 28 de ore pentru a-mi recăpăta complet vederea. Deși, din cauza zgomotului, a fost dificil să aud ce spunea antrenorul meu la radio, un singur lucru am auzit tare și clar: «Continuă să zbori»”, a adăugat Narine.

Reclamă

În video se observă cum, la scurt timp după decolare, în timp ce executa o manevră și avionul revenea în poziție orizontală, cupola aparatului s-a deschis, expunând-o pe Narine la vântul puternic produs de viteza de zbor. În ciuda dificultăților evidente, ea și-a păstrat calmul și a reușit să readucă avionul pe pistă în siguranță.

În finalul mesajului său, Narine și-a exprimat regretul că a durat atât de mulți ani pentru a vorbi despre acest incident. Ea a dorit ca experiența ei să fie de folos altor piloți. „Nu este ușor să-mi expun vulnerabilitățile pentru ca voi toți să le vedeți. Cu toate acestea, am ajuns să realizez cât de important este să fim transparenți cu privire la neajunsurile noastre și la lecțiile pe care le învățăm pe parcurs”, a concluzionat Narine.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro