Reclamă
Reclamă

O femeie din Hunedoara a fost trimisă în judecată pentru acuzația de dare de mită, fiind acuzată că a oferit 10.000 de lei unui polițist pentru a-și scăpa tatăl de acuzații. Conform anchetatorilor, bărbatul fusese prins conducând sub influența alcoolului și se alesese cu dosar penal.

Incidentul a avut loc pe 24 martie 2024, când femeia a încercat să-l mituiască pe un agent de la Poliția Stațiunii Geoagiu. „În fapt, agentul de poliție ar fi trebuit ca, în schimbul banilor, să creeze o situația avantajoasă pentru tatăl inculpatei care fusese identificat în trafic conducând un autoturism sub influența alcoolului, respectiv să nu dispună măsurile legale necesare în vederea angajării răspunderii incidente”, se arată în comunicatul Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Polițistul a refuzat categoric mita și a denunțat femeia la Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara pentru infracțiunea de dare de mită. În urma verificărilor efectuate, pe 20 iunie 2024, femeia a fost trimisă în judecată pentru faptele sale.

Reclamă

Conform DGA, femeia a fost acuzată că a încercat să influențeze acțiunile legale ale agentului de poliție prin oferirea sumei de 10.000 de lei, însă demersul său a fost zădărnicit de refuzul categoric al polițistului și de denunțul formulat împotriva ei.

În concluzie, acțiunea promptă a polițistului și colaborarea cu autoritățile anticorupție au făcut posibilă trimiterea în judecată a femeii, contribuind astfel la menținerea integrității și legalității în rândul forțelor de ordine.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro