O femeie în vârstă de 60 de ani a ajuns la urgențe după ce a confundat o porție de wasabi cu una de avocado. Se pare că aceasta a acuzat dureri severe de inimă, cauzate de sosul picant consumat într-o cantitate destul de mare.

Totul s-a întâmplat la o nuntă, după ce femeia a dorit să mănânce dintr-un bol în care a crezut că era o pastă de avocado. Papilele ei gustative și mai apoi durerile de inimă i-au confirmat că defapt a consumat wasabi, o rădăcinoasă foarte picantă japoneză, înrudită cu muștarul și ridichiile.

La cinci minute după ce a consumat misterioasa pastă verde, femeia a început să simtă o presiune în zona inimii, care s-a extins apoi spre brațe. Această durere a durat pentru câteva ore, însă ea a refuzat să îi acorde importanță și să rămână la nuntă, așteptând ca disconfortul să dispară de la sine. Următoarea zi însă durerea era tot acolo, așa că s-a hotărât să solicite ajutor medical.

După investigații, doctorii au ajuns la concluzia că femeia sufera de sindromul „inimii sfărâmate”, o afecțiune care apare la femeile în vârstă atunci când au un șoc emoțional sau fac efort fizic. Această afecțiune împiedică inima să pompeze sânge în corp, dând aceleași semne ca și un infarct.

Deși au fost destul de multe cazuri de acest tip, doctorii au afirmat că femeia este prima pacientă din istorie care suferă de „inimă sfărâmată” din cauza consumului de alimente picante.