Marieke Vervoort, femeia care a câștigat medalia de aur la cursele de paralimpici din Londra, și-a curmat suferința ieri într-o clinică privată.

Aceasta a anunțat în urmă cu doi ani că are de gând să recurgă la acest gest deoarece durerile deveneau din ce în ce mai insuportabile pe zi ce trece, iar singurul lucru care o mai motiva era sportul.

Aceasta a declarat că în ultima perioadă reușea să doarmă doar 10 minute pe noapte, deoarece analgezicele nu își mai făceau efectul.

Într-un interviu acordat unui ziar local, femeia a zis că: „Este foarte greu pentru corpul meu totul. Cu fiecare antrenament eu sufăr din cauza durerii. Pentru fiecare cursă mă antrenez din greu. Antrenamentele și competițiile sunt medicamente pentru mine. Împing la propriu foarte tare pentru a-mi putea înfrânge și teama pe care o simt de fiecare dată.”

Vervoort a fost una dintre apărătoarele dreptului liberii alegeri în ceea ce privește eutanasierea, ea însăși simțindu-se bine știind că oricând nu mai poate suporta durerile, va putea recurge la această metodă.

Totodată aceasta a mai spus că: „Dacă nu aș fi avut acest privilegiu, probabil m-aș fi sinucis demult. Consider că ar putea exista mai puține sinucideri dacă fiecare țară ar permite libera alegere „.