FCSB și-a asigurat titlul de campioană a României la fotbal sâmbătă seara, învingând pe Farul Constanța cu scorul de 2-1, pe Arena Națională, în cadrul etapei a șaptea a fazei play-off a Superligii. Golurile victoriei au fost marcate de David Miculescu și Alexandru Băluță, stabilind astfel primatul echipei în competitia națională după o pauză de șapte ani.

Gigi Becali, patronul FC FCSB, a evidențiat ambiția echipei de a participa și a excela în competițiile europene, recunoscând nevoia de întăriri semnificative în lot: „Trebuie să iau 7-8 jucători neapărat. Din campionatul românesc vreo trei îi știu.” Declarația, făcută în cadrul unei intervenții la Digi Sport, subliniază planurile ambițioase ale clubului pentru viitor.

Echipa nu a întâmpinat înfrângeri în play-off, reușind cinci victorii și două egaluri. Victoria asupra Farului Constanța nu a fost doar un triumf, ci a reprezentat asigurarea matematică a titlului, cu trei etape înainte de finalul sezonului. FCSB domina deja confruntările directe cu Farul în această stagiune, încheind sezonul regulat și play-off-ul cu rezultate favorabile.

Despre meci, Becali a mărturisit că scorul ar fi putut fi mult mai categoric, sugerând o dominare clară a echipei sale: „Putea să fie 5-1. Acum suntem campioni. Să se bucure toată lumea.” Ambițiile lui Becali de a vedea echipa învingând la nivel european accentuează dorința de progres și realizări mai mari pentru FCSB.