Reclamă
Reclamă

FCSB și-a asigurat titlul de campioană a României la fotbal sâmbătă seara, învingând pe Farul Constanța cu scorul de 2-1, pe Arena Națională, în cadrul etapei a șaptea a fazei play-off a Superligii. Golurile victoriei au fost marcate de David Miculescu și Alexandru Băluță, stabilind astfel primatul echipei în competitia națională după o pauză de șapte ani.

Gigi Becali, patronul FC FCSB, a evidențiat ambiția echipei de a participa și a excela în competițiile europene, recunoscând nevoia de întăriri semnificative în lot: „Trebuie să iau 7-8 jucători neapărat. Din campionatul românesc vreo trei îi știu.” Declarația, făcută în cadrul unei intervenții la Digi Sport, subliniază planurile ambițioase ale clubului pentru viitor.

Echipa nu a întâmpinat înfrângeri în play-off, reușind cinci victorii și două egaluri. Victoria asupra Farului Constanța nu a fost doar un triumf, ci a reprezentat asigurarea matematică a titlului, cu trei etape înainte de finalul sezonului. FCSB domina deja confruntările directe cu Farul în această stagiune, încheind sezonul regulat și play-off-ul cu rezultate favorabile.

Reclamă

Despre meci, Becali a mărturisit că scorul ar fi putut fi mult mai categoric, sugerând o dominare clară a echipei sale: „Putea să fie 5-1. Acum suntem campioni. Să se bucure toată lumea.” Ambițiile lui Becali de a vedea echipa învingând la nivel european accentuează dorința de progres și realizări mai mari pentru FCSB.

Revenind la titlul de campioană, triumful FCSB pune capăt unei perioade de așteptare de șapte ani, perioadă în care echipa s-a clasat de șapte ori pe locul secund și o dată pe locul cinci. Acest titlu reprezintă o realizare semnificativă pentru club, jucători, și în mod special pentru fanii care au așteptat cu nerăbdare acest moment.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro