Victor Ion Damşescu, a provocat în 2016 în Măureni, un accident rutier în urma căruia o fetiţă de 13 ani a murit, iar bunica ei a fost grav rănită.

Acesta conducea Land Rover cu volan pe dreapta înmatriculat în Irlanda, când mergea cu peste 100 km/h în localitate când a accidentat doi pietoni pe trecerea de pietoni.

Reclamă

Abia acum procesul s-a finalizat iar soferul a primit 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare.

„Este absolut inexplicabil şi nejustificat din niciun punct de vedere modul în care inculpatul a ignorat toate regulile elementare privind siguranţa circulaţiei rutiere, cu atât mai mult cu cât, prin fapta sa, a creat o stare de pericol nu doar asupra persoanelor din afara vehiculului pe care îl conducea, ci chiar şi pentru pasageri, propria sa familie. Instanţa nu poate reţine niciuna din explicaţiile oferite de către inculpat pentru simplul motiv că sunt lipsite de orice sens sau logică. Împrejurarea că inculpatul ar fi fost obosit şi că a condus o distanţă deosebit de mare nu justifică în niciun caz încălcarea normelor minime de siguranţă, ba dimpotrivă, tocmai pentru că simţea efectul oboselii asupra capacităţii sale de a conduce, dacă nu a decis a se opri din condus şi a se odihni – aşa cum ar fi fost firesc – cel puţin ar fi trebuit să conducă în mod preventiv, adică şi mai precaut decât în mod obişnuit, inclusiv cu o viteză redusă tocmai pentru a putea preîntâmpina orice pericol, în condiţiile unor reacţii mai lente decât de obicei pe fondul oboselii”