Reclamă

Dacă vreți să faci pastele în casă:

Ingrediente

  •  100 g faina
  •  1 ou

Mod de preparare:

  • Raportul de ouă/făină de care trebuie să ții cont este 1 ou mare la 100 g de făina, cantități suficiente pentru o porție de paste. În funcție de cantitatea de paste pe care vrei să o obții, vei folosi mai multe ouă.
  • Pune întreagă cantitate de făină într-un recipient încăpător și formează o gaură în centru. Sparge ouăle și pune-le în gaură făcută. Lucrează aluatul, inițial cu o lingură, apoi cu mâinile timp de 10-15 minute (dacă folosești robotul de bucătărie timpul e mai redus).
  • Strânge aluatul și da-l la frigider pentru 30 de minute, încât glutenul să se activeze. După ce timpul s-a scurs, scoate aluatul și lucrează-l puțin pe blatul bine presărat cu făină. Împarte-l în 2 sau 4, în funcție de cât de mare e cantitatea obținută.
  • Ia pe rând părțile divizate și întinde-le cu sucitorul, astfel: întinde fiecare foaie cât mai subțire o dată, apoi împachetează o dată aluatul și întinde-l din nou. Repetă procedeul pentru toate bucățile de aluat de 5 ori.
  • Taie apoi pastele de casă după plac și folosește-le imediat sau congelează-le, dacă vrei să le păstrezi pentru mai târziu.

Farfale cu carbonara și mazăre

Paste cu sos

  • 450 gr paste farfalle
  • 1 ou
  • 100 ml smântână
  • 12 felii de bacon afumat
  • 100 gr mazăre crudă sau congelată
  • 80 gr de parmezan
  • sare&piper
  1. Se pune apă cu sare la încălzit și se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Bacon-ul tăiat bucăți mai groase se pune în tigaie și se prăjește până devine auriu. Într-un bol se bate oul cu smântână, sarea și piperul. 

  2. Când pastele sunt aproape gata, adăugați mazărea și fierbeți-o un minut și jumătate, pentru că boabele să fie dulci și delicioase. Când ambele sunt fierte, scurgeți-le într-o strecurătoare, păstrând puțin din apă de fierbere ( nu se spală din nou în apă rece).

  3.  Adăugați peste bacon pastele cu mazăre, amestecând bine.Peste toată compoziția se adaugă amestecul de ou cu smântână în timp ce pastele sunt încă aburinde. Astfel oul se va coace de la căldură lor și se va obține un sos delicios și omogen.

  4. Amestecați totul și, dacă este nevoie, adăugați puțin din apă păstrată. Se condimentează cu sare și piper și se presară parmezan ras deasupra.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro