Sărbătorile pascale se apropie, iar pandemia provocată de coronavirus pare să se agraveze în România. Specialiștii preconizează că vârful infectării cu covid-19 va fi imediat după sărbători.

Izolarea la domiciliu și lipsa unor alimente de pe piață vor duce la un haos pentru cumpăraturile de Pașt. Mielul este unul dintre cele mai importante preparate de pe masa festivă. Petre Daea, fost ministru, vorbește despre despre modul în care românii vor avea posibilitatea să cumpere miel pentru masa de sărbătoare.

Reclamă

„Având în vedere că trecem, acum, prin momente dificile, cred că soluţia este aceea de a organiza cumva activitatea de vânzare a mieilor, de a asigura o livrare controlată. Soluţia ar fi de a folosi reţeaua comercială consacrată. Dacă am fi avut magazinele Casei de Comerţ „Unirea” care nu au fost făcute puteam să găsim aici o soluţie suplimentară. Dacă nu se va întâmpla aşa, se vor duce oamenii spre stâne pentru a cumpăra miei.

Acum trebuie pusă sănătatea pe primul loc. Vă daţi seama că mişcările dintr-o parte în alta ale oamenilor sunt riscante, acesta fiind şi motivul pentru care sunt restricţionate.

Sunt sigur că vom avea miei de Paşte, dar cu o anumită grijă, respectând strict reglementările privind sănătatea şi igiena şi cu condiţia ca valorificarea să se facă sub control sanitar-veterinar şi cu mişcare cât mai puţină, chiar dusă carnea prin comenzi la oameni acasă, cu asistenţă sanitar-veterinară şi cu circuite cât mai directe. Iar transporturile să se facă pe distanţe mici, în jurul fermelor respective şi cu sacrificări controlate de către medicii veterinari“, a spus Petre Daea.