Reclamă
Reclamă

Fantoma pe care credea că o văzuse s-a dovedit a fi ceva uimitor. Imaginea nu este un truc, a fost imortalizată în realitate de un fotograf profesionist în realitate. Silueta umană reprezentată pe cer nu este o fantomă. Este un fenomen fascinant surprins la înălțimi mari.

Lee Howdie este un fotograf britanic, el a  făcut fotografia care avea să devină virală pe internet. Se afla în Pacul Național Peak District din Derbyshire, Marea Britanie atunci când a imortalizat strania arătare de pe cer. Oamenii au fost fascinați de fantoma din cer. Cu toate acestea explicația științifică ne spune că o asemenea fantomă poate fi descoperită mult mai des decât credem noi.

Fantoma și efectul Gloria

„Umbra mea părea gigantică. Era într-un curcubeu circular. Am făcut câteva fotografii cu ea și am continuat să merg mai departe. Era precum un înger în cer, deasupra dealurilor, parea destul de magic.”, a explicat autorul fotografiei. ”Nu am mai văzut așa ceva niciodată în viața mea. Am citit o dată pe internet  [despre fenomen]. Este grozav și mă simt binecuvântat să fi capturat un moment atât de magic.” A menționat Lee Howdle.

Specialiștii spun că este vorba despre un fenomen straniu, acesta poartă denumirea de spectru de munte sau spectru Brocken. A fost încadrat în clasa celor mai stranii fenomene meteorologice, ocupând unul din cele 10 locuri puse la dispoziției clasificările unor asemenea lucruri bizare.

Reclamă

„Efectul se produce când un observator stă deasupra nivelului unui nor, pe un munte sau deal, cu soarele în spate. Când își privesc umbra, lumina este reflectată în așa fel încât pare să genereze o fantomă circulară într-un punct perfect opus soarelui.” Este explicația oficială a UK Met Office pentru fenomenul surprins de Lee Howdie.

Efectul gloria se produce în condiții speciale, așa cum se întâmplă și cu frumosul curcubeu. Imaginea difuză care ne amintește de cine știe ce mare fantomă este des întâlnită în spații deschise când e înnorat.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro