Este un lucru cunoscut că atunci când fanii K-pop își propun să facă ceva chiar reușesc. Mai ales că pe Twitter este știut faptul că ei pot aduce în tranding-ul global un hashtag în doar câteva minute. Recent ei au preluat controlul asupra hashtag-ului #WhiteLivesMatter.

Fanii K-pop luptă împotriva rasismului

Fanii K-pop au preluat controlul asupra hashtag-ului #WhiteLivesMatter, după ce mai multe persoane au încercat să îl aducă în trending, ca un contra răspuns la mișcarea BlackLivesMatter.

Fanii muzicii pop coreene (Kpop) au preluat controlul hashtag-ului WhiteLivesMatter. Și au început să posteze imagini și videoclipuri ale cântăreților lor preferați, pentru a lupta împotriva celor care utilizau acest hashtag, pentru ai critica pe protestatari.

După ce fanii K-pop au inundat hashtag-ul cu fotografii și videoclipuri, termenul a început să fie în tendințe pe Twitter.

Unii fani au început să se concentrează acum pe alte etichete, cum ar fi AllLivesMatter. Și hashtag-ul BlueLivesMatter a crescut în popularitate. El este adesea folosit pentru a arăta sprijinul pentru poliției și criticând susținătorii BlackLivesMatter. Dacă faci clic pe hashtag-ul WhiteLivesMatter acum apar mii de postări de la fanii K-pop. Care transmit mesaje de sprijin pentru protestatarii americani.

Marți, eticheta BlackLivesMatter a avut de asemenea, probleme. Deoarece mii de oameni au început să posteze o poză neagră simplă în sprijinul unei campanii de „blackout” din social media. Fapt ce a creat oamenilor probleme în a vedea actualizările despre proteste sau să partajeze informații importante folosind eticheta BlackLivesMatter. Activiștii au îndemnat oamenii să folosească în schimb termenul #BlackOutT Tuesday.

Aplicația poliției din  Dallas a căzut după ce fanii K-pop s-au organizat să o inunde cu videoclipuri. Ei au făcut acest lucru după ce polițiștii le-au cerut oamenilor să încarce filmulețe de la proteste pentru ai putea identifica pe protestatari. Însă, polițiștii s-au trezit că aplicația iWatch Dallas, care permite cetățenilor să raporteze diverse nelegiuiri, era plină de videoclipuri și filmulețe cu idoli kpop.