Reclamă

Mai multe familii din Franța au intentat un proces împotriva platformei TikTok, acuzând lipsa eliminării conținutului extrem de violent, după ce doi adolescenți au decis să-și încheie viața, influențați, conform părinților, de videoclipuri vizualizate pe aplicație. Platforma, care este utilizată de sute de milioane de persoane la nivel global, printre care numeroși copii, este adesea criticată pentru slaba monitorizare a conținutului.

Incidentul se referă la șapte adolescenți care ar fi fost expuși la videoclipuri ce promovează sinuciderea și automutilarea, susțin familiile acestora. Părinții celor doi adolescenți, ambii în vârstă de 15 ani, au declarat că TikTok poartă responsabilitatea pentru tragediile produse, datorită accesibilității acestor materiale pe platformă.

Acest caz nu este izolat, platforma TikTok, alături de Facebook și Instagram, fiind implicată în sute de procese în Statele Unite, unde sunt acuzate de deteriorarea sănătății mintale a milioane de copii prin intermediul conținutului disponibil pe aceste rețele sociale.

Între timp, Digi24 a solicitat un punct de vedere oficial de la TikTok, însă până la acest moment, compania nu a oferit un răspuns oficial cu privire la aceste acuzații.

În România, TikTok este extrem de popular, înregistrând aproape 9 milioane de descărcări ale aplicației. La nivel mondial, platforma numără peste 1 miliard de utilizatori activi în fiecare lună. Numai din Statele Unite, veniturile obținute de TikTok au atins 16 miliarde de dolari în anul 2023.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro