Reclamă

Iarna este adesea sinonimă cu temperaturile scăzute, perioadă în care gradele în termometre pot scădea foarte mult, ceea ce ne poate determina să dăm drumul la căldură. 

O asemenea situație necesită în general un sistem de încălzire eficient. Dar funcționarea încălzirii la putere maximă ar putea duce la creșterea vertiginoasă a facturii. Iată câteva sfaturi despre cum să economisiți bani.

Prețurile la energie, gaze și electricitate sunt în continuă creștere. Oricare ar fi motivele din spatele acestei creșteri, încălzirea reprezintă două treimi din  factura de energie a unei locuințe.

Sfaturi pentru a face economie în această iarnă

Sursa: Social media

Este o situație ce îi poate determina pe unii să opteze să rămână fără încălzire pe tot parcursul lunii de iarnă. Cu toate acestea, este foarte posibil să reduceți costurile de încălzire și să preveniți în același timp creșterea vertiginoasă a costurilor.

Pentru a realiza acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să adoptați zilnic acțiuni ecologice pentru un consum mai responsabil. Descoperă care sunt obiceiurile care vă vor permite să vă reduceți facturile la energie făcând economii.

Una dintre primele acțiuni de luat în considerare pentru a vă reduce costurile este optimizarea izolației ferestrelor și ușilor dumneavoastră. Într-adevăr, acest echipament poate prezenta  fisuri sau garnituri uzate si rupte favorizând intrarea curenților de aer rece în locuința dvs.

Poți, așadar, să ai în vedere instalarea de garnituri de calafat pe marginea ferestrelor sau lateralele ușii, optând pentru garnituri din spumă, cauciuc sau silicon.

Deși este mai accesibil și mai ușor de instalat, garnitură din spumă este considerată cea mai puțin rezistență, datorită laturii sale adezive care nu asigura o izolare optimă. Garnitură de cauciuc este mai rezistentă și mai eficientă din punct de vedere al izolației și poate fi instalată în mai multe moduri.

Nu uitați că, înainte de a da drumul la căldură trebuie să vă aerisiți caloriferele. În cazul în care nu faceți acest lucru, vă puteți confrunta cu o serie de probleme.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro