O explozie de  sfaturi în astrologie, numerologie și horoscop a acaparat rețelele de socializare, conturile virale oferind predicții săptămânale și caracteristici specifice zodiilor. Într-un stil propriu milenialilor, discuțiile între oameni sunt presărate cu replici precum: „ești tipic Balanță„, „horoscopul nu te ajută azi” sau „ce vrei, așa fac Berbecii”.

Cum se deosebesc termenii „astrologie”, „horoscop” și „zodiac”?

Utilizăm frecvent termenii „astrologie”, „horoscop” și „zodiac”, dar ce înseamnă ei cu adevărat?

Zodiacul: Pozițiile cosmice la momentul nașterii

Zodiacul se referă la pozițiile cosmice la momentul nașterii unei persoane. Orbita de 360 de grade a Pământului în jurul Soarelui este împărțită la fiecare 30 de grade, rezultând 12 părți egale, cunoscute ca semne zodiacale. În astrologie, unghiurile stelelor, planetelor și Soarelui la momentul nașterii tale pot dezvălui ceva despre personalitatea ta, trăsăturile fizice sau relațiile tale. Această interpretare intră sub umbrela astrologiei horare. În general, când spunem semn zodiacal, ne referim la semnul nostru solar.

Astfel, când cineva spune „sunt Sagetator cu luna în Capricorn și ascendent în  Berbec”, înseamnă că înțelege întreaga sa hartă natală. Pe scurt, zodiacul se referă la cele douăsprezece semne, de la Berbec la Pești. Există un semn zodiacal pentru fiecare planetă.

Horoscopul: O predicție, o diagramă planetară a unui moment specific

Astrologia horară se ocupă cu realizarea unei hărți a planetelor și stelelor pentru un anumit moment. Un horoscop, apoi, detaliază această hartă, adesea cu elemente subiective, precum caracteristici personale, motivații, predicții pentru viitor. Ceea ce este complicat despre horoscop este faptul că este adesea supus erorilor umane.

Facem pariu că nu știai care este diferența între zodiac și horoscop

Astrologia: Termenul generic pentru studiul corpurilor cerești

Astrologia este termenul generic pentru studiul corpurilor cerești. Indiferent dacă ești sceptic sau credincios, te încadrezi într-un semn astrologic. Dar astrologia devine mult mai complicată decât doar poziția soarelui în ziua nașterii tale. Există poziția planetelor sistemului solar la un anumit moment al zilei, sau lunii, sau anotimpului. Același lucru este valabil și pentru poziția lunii.

Astrologia este considerată adesea o pseu-stiință, deoarece astrologia este un amestec de matematică și intuiție. Nu există afirmații substanțiale care să dovedească că alinierea celestială afectează personalitatea noastră. Dar hei, este distractiv și reconfortant să privim stelele în timp ce lumea pare să se destrame.

Confruntarea finală: zodiac versus horoscop

Dacă ar fi să încheiem această bătălie cosmică între zodiac și horoscop, am putea spune că zodiacul ne oferă o structură, un cadru de bază pentru a înțelege influențele cosmice asupra personalității noastre și a destinului nostru. Horoscopul, pe de altă parte, ne oferă o interpretare umană, subiectivă a acestor influențe, o reflectare a modului în care noi, ca oameni, încercăm să înțelegem și să navigăm prin misterul universului.

Într-o lume în care căutăm constant răspunsuri la întrebările noastre despre sine și despre univers, atât zodiacul, cât și horoscopul își au locul lor. Ele ne oferă un limbaj pentru a vorbi despre lucruri care altfel ar fi inexprimabile, și ne ajută să ne conectăm la un nivel mai profund cu noi înșine și cu ceilalți.