Facebook recunoaște încă o posibilă breșă de securitate, spunând că un număr de până la 100 de dezvoltatori au avut acces la datele personale.

La mai mult de un an după ce Facebook a limitat cât de mult s-a putut accesul datelor personale ale utilizatorilor de către terți, compania a descoperit că unii dezvoltatori de aplicații încă aveau acces la informații personale prin grupurile Facebook.

După scandalul Cambridge Analytica, Facebook a înăsprit regulile cu vedere la ce date personale pot fi accesate de către dezvoltatorii de aplicații. După schimbările făcute în 2018, accesul în grupuri a fost limitat doar la conținut și postări, fară informațiile indivizilor din grupuri.

Într-o postare pe blogul Facebook, directorul platformei de parteneri Konstantinos Papamiltiadis a recunoscut că noile reguli nu au fost implementate corect. Aproximativ o sută de dezvoltatori au reținut acces la datele personale ale membrilor din grupuri, spunând că de acum Facebook le-a revocat privilegiile.

Directorul a spus că „nu există dovezi” că acest fapt a fost abuzat, dar cel puțin 11 din acești dezvoltatori au accesat datele personale în ultimele 60 de zile. Facebook le-a cerut să șteargă toate datele relevante.

Nici o aplicație nu a fost numită, însă s-a făcut referire la aplicațiile de social media și de video streaming. De asemena nu s-a specificat ce date personale au fost accesate.

Când a fost contactat, un purtător de cuvânt Facebook nu a dat nici o declarație.