Reclamă

Pe Facebook, împărtășiți o mulțime de informații personale care nu se limitează la numele sau data nașterii. Fotografii, contacte, locul de reședință, locul de muncă, toate sunt date care sunt expuse pe celebra platformă. Prin urmare, este important să știți cum sunteți urmărit de rețeaua socială.

Pe baza activităților dumneavoastră, Facebook știe aproape totul. Uneori știe chiar și ce ați putea cumpăra ca produs sau serviciu înaintea dumneavoastră. Cu toate acestea, platforma este încă utilizată. Dar, indiferent dacă doriți sau nu să vă ștergeți contul, merită să știți cum vă urmărește Facebook activitățile.

Cum vă urmărește Facebook în timp ce navigați?

Facebook vă poate urmări activitățile prin intermediul unor bucăți de cod numite „pixeli”, printre alte metode de urmărire. De exemplu, poate colecta informații despre paginile web pe care le vizitați cu un singur pixel. Dar ceea ce este cel mai interesant este că se poate face chiar și atunci când nu aveți un cont de Facebook.

Social media

Dacă vă întrebați cum este posibil acest lucru, amintiți-vă doar de toate acele butoane albastre caracteristice platformei. Le găsiți peste tot pe internet. Interacțiunea cu rețeaua socială este astfel creată indirect, printre altele, prin intermediul like-urilor.

Acest lucru înseamnă că, în calitate de potențiali consumatori, este mult mai probabil să fim interesați de ofertele afișate în fluxurile noastre de știri. În plus, timpul petrecut pe internet poate fi urmărit în permanență, indiferent dacă utilizați o rețea socială sau vizitați un site web.

Cum să previi colectarea de date?

Dacă puteți, renunțați la aplicația Facebook de pe tabletă sau de pe telefonul mobil. Puteți verifica rețeaua socială doar în browser.

Dezactivați în browserul dvs. colectarea activităților dvs. în afara Facebook. Pe Chrome, de exemplu,  apăsați pe setări și apoi accesați confidențialitate și securitate, cookie-uri și alte date de pe site. Derulați în jos și activați „Trimiteți o cerere” „Nu urmăriți” în timpul navigării.

Nu împărtășiți prea multe informații pe Facebook. Explorați setările de confidențialitate de pe profilul dvs. public de Facebook și modificați informațiile pe care le considerați importante.

Ținând cont de aceste informații, este posibil să dețineți un anumit control asupra informațiilor dvs. și, astfel, să vă îmbunătățiți confidențialitatea.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro