Reclamă
Reclamă

Este criză de locuințe în Monaco, cea mai bogată și dens populată țară din lume, unde prețurile apartamentelor au crescut cu 40% în ultimul deceniu. Autoritățile au alocat 2 miliarde de euro pentru a extinde teritoriul în Marea Mediterană și a construi noi locuințe de lux, relatează The Telegraph.

Noul proiect include cartierul Mareterra, aproape finalizat, care va aduce un port de iahturi, o piscină cu apă de mare, parcuri și 130 de apartamente proiectate de arhitecți renumiți. Suprafața principatului va crește cu 3%, iar proiectul este planificat să fie finalizat cu șase luni mai devreme decât era prevăzut.

„Acesta este un proiect al Alteței Sale Prințul Albert al II-lea”, a declarat managerul de proiect Guy Thomas Levy-Soussan. El a adăugat că decizia de a extinde teritoriul în mare nu a fost una ușoară pentru prinț, care este cunoscut drept ecologist dedicat.

Reclamă

Autoritățile au ținut cont și de impactul ecologic, replantând o păjiste întreagă de iarbă marină și relocând scoici uriașe rare, pentru a proteja ecosistemul marin. Cartierul Mareterra va deveni astfel cel mai nou și eco-chic cartier din Europa.

Majoritatea celor care își doresc să achiziționeze locuințe în acest cartier sunt britanici, potrivit agentului imobiliar Caroline Olds. „Este ca și cum ai trăi într-o Londra însorită”, a spus Olds, menționând că politica joacă un rol important pentru cei care se mută în Monaco.

Prețurile locuințelor din acest principat au stabilit deja noi recorduri, o garsonieră ajungând să coste până la 2 milioane de euro. Extinderea teritoriului și construcția de noi locuințe reprezintă răspunsul autorităților la problema spațiului limitat și creșterii continue a cererii.

Proiectul Mareterra este așteptat să fie finalizat anul acesta, contribuind semnificativ la atenuarea crizei de locuințe din Monaco și adăugând valoare pieței imobiliare locale.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro