Patronii staţiei GPL de la Crevedia, unde în luna august au avut loc mai multe explozii, soldate cu moartea a şase persoane şi rănirea a peste 50, au fost plasaţi în arest la domiciliu. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a luat decizia definitivă de a respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti prin care Ionuţ-Daniel Doldurea şi Cosmin-Ionuţ Stîngă au fost plasaţi în arest la domiciliu. Astfel, este confirmată măsura dispusă anterior, prin care cei doi patroni ai stației GPL de la Crevedia au fost puși sub arest la domiciliu.

Detalii privind decizia Tribunalului București

Decizia Tribunalului București, care a respins contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a fost înregistrată în data de 27 noiembrie 2023 la Judecătoria Sectorului 5 București. Prin această decizie, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Decizia Tribunalului București, care este considerată definitivă, a fost pronunțată în ședința din camera de consiliu și a fost pusă la dispoziția părților și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței, în data de 29 noiembrie 2023.

Stația GPL de la Crevedia, deținută de firma Flagas SRL, a fost locul în care pe 26 august 2023 s-au produs mai multe explozii, cu consecințe tragice. Șase persoane și-au pierdut viața în urma acestor explozii, iar aproximativ 50 de oameni au fost răniți, inclusiv mulți pompieri. Acționarii firmei Flagas SRL, Ionuţ-Daniel Doldurea și Cosmin-Ionuţ Stîngă, au fost plasați în arest la domiciliu ca urmare a acestor incidente.

Exploziile de la Crevedia | Patronii stației GPL ies din închisoare. Decizia Tribunalului București

Inițial, exploziile de la stația GPL din Crevedia au fost anunțate ca având șase răniți, apoi opt, cu o persoană decedată. Numărul răniților a crescut semnificativ după producerea celei de-a doua explozii, care a surprins la fața locului numeroase forțe de ordine, inclusiv pompieri, jandarmi și polițiști.

Potrivit declarației lui Raed Arafat, inițial au fost afectate șase persoane civile, iar un stop cardiac a avut loc la o persoană care nu era direct legată de incendiul în sine, ci a fost provocat de panică.

Declaratiile lui Ionuț Doldurea

În cadrul audierilor în dosarul Crevedia la Înalta Curte de Casație și Justiție, Ionuț Doldurea, administratorul societății Flagas SRL, a dat vina pentru tragedie pe persoanele decedate. Potrivit declarației sale, când a ajuns la Crevedia, situația era de haos, oamenii nu erau evacuați și se aflau în apropierea locului unde explodase.

În opinia administratorilor firmei, tragedia de la Crevedia este considerată un simplu accident de muncă. Avocatul Adrian Cuculis a afirmat faptul că Doldurea face acuzații grave și dă vina pentru morții din Crevedia pe șoferii de cisterne și pe autorități.