O explozie foarte puternică a avut loc în această dimineață la un magazin de bricolaj din Botoșani, provocând numeroase pagube și rănirea a zece persoane, potrivit primelor informații.

O parte din fațada magazinului a fost spulberată de explozie, care s-ar fi produs din cauza unei centrale aflate în interiorul magazinului. La fața locului sunt numeroase unități de intervenție, inclusiv ambulanțe, o unitate de terapie intensivă mobilă și autospeciale de pompieri.

Planul roșu a fost activat, ceea ce implică mobilizarea resurselor de urgență pentru gestionarea situației. Centrul comercial a fost evacuat complet pentru a asigura siguranța clienților și personalului.

„Am fost surprinși de o explozie puternică care a zguduit întreaga zonă. Am văzut fum și oamenii alergând în toate direcțiile”, a declarat un martor prezent la fața locului.

Autoritățile locale și echipele de intervenție investighează în continuare cauzele exacte ale deflagrației, iar perimetrul afectat a fost securizat pentru a preveni eventuale incidente suplimentare.