Reclamă
Reclamă

O explozie puternică, urmată de incendiu, s-a produs vineri dimineață într-un magazin de materiale de construcții din Botoșani, declanșând activarea planului roșu de intervenție. Deflagrația a avut loc la baza clădirii și a fost atât de intensă încât a aruncat în aer panourile exterioare care acoperă magazinul.

În momentul incidentului, peste 100 de persoane se aflau în magazin – clienți și angajați. Explozia s-a soldat cu 13 răniți, dintre care patru în stare gravă.

Imaginile exploziei au fost surprinse de o cameră de supraveghere situată în apropierea centrului comercial și au fost publicate de publicația locală Botoșăneanul. Înregistrarea arată clar momentul deflagrației și impactul puternic asupra structurii clădirii.

Reclamă

Autoritățile locale și echipele de intervenție au ajuns rapid la fața locului pentru a gestiona situația și a acorda primul ajutor răniților. Printre măsurile luate s-au numărat evacuarea persoanelor din zonă și evaluarea structurii afectate pentru a preveni alte posibile complicații.

În urma incidentului, investigațiile sunt în curs pentru a determina cauzele exacte ale explozii. „Este esențial să aflăm ce a produs această explozie pentru a preveni situații similare în viitor,” a declarat un reprezentant al autorităților.

În prezent, toate persoanele rănite beneficiază de îngrijiri medicale, iar starea lor este monitorizată constant de echipele medicale locale.

În concluzie, explozia de la magazinul Dedeman din Botoșani a provocat pagube majore și a necesitat un răspuns rapid din partea autorităților pentru a limita urmările tragediei. Anchetele continuă pentru stabilirea exactă a circumstanțelor în care s-a produs incidentul.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro