Doi elevi au ajuns la spital cu arsuri în urma unei explozii care a avut loc vineri în atelierul Liceului Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale, judeţul Giurgiu. Alţi doi elevi şi două cadre didactice au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Conform ISU Giurgiu, clădirea în care se află atelierul este veche și nu a suferit modificări structurale, motiv pentru care nu necesită autorizare de la ISU.

„Explozie în atelierul Liceului Tehnologic «Dimitrie Bolintineanu» din oraşul Bolintin Vale. Aceasta s-a produs ieri după-amiază, în timpul orei, în încăperea respectivă fiind două cadre didactice şi patru elevi. Explozia nu a fost urmată de incendiu. Doi dintre elevi şi cadrele didactice au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Ulterior, au fost transportaţi la spital un băiat, în vârstă de 16 ani, cu arsuri la nivelul braţului drept, la membrele inferioare şi la faţă, şi unul de 17 ani, cu arsuri la braţul stâng”, a anunţat ISU Giurgiu sâmbătă dimineaţă, într-un comunicat.

Conform sursei citate, atelierul în care s-a produs explozia se află într-o clădire separată de corpul liceului și nu a fost necesară evacuarea celorlalți elevi. Cele mai probabile cauze ale exploziei sunt legate de operaţiuni de sudură la macheta unui glob pământesc confecționat din fibră de sticlă, vopsită, în urma unor acumulări de gaze în interiorul acestuia.

„La data de 7 iunie a.c., ora 15.47, polițiștii din cadrul Poliţiei oraş Bolintin Vale au fost sesizaţi prin apel 112 de către o femeie, cu privire la faptul că tavanul unei clase s-ar fi prăbuşit, în Liceul Dimitrie Bolintineanu. Din primele cercetări a reieşit faptul că, la data de 7 iunie a.c., în intervalul 15.00-16.00, în timpul desfăşurării unor activităţi în atelierul de practică, constând în sudarea unui glob pământesc, acesta a explodat, din cauza unor acumulări de gaze în interior. În urma producerii evenimentului, a rezultat rănirea a doi minori, de 16, respectiv 17 ani, aceştia fiind transportaţi la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, transmite IPJ Giurgiu, potrivit News.ro.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul I.S.U. Vlaşca, care au constatat că explozia nu a fost urmată de incendiu.