Explozia de vineri de la magazinul Dedeman din Botoșani a avut loc în timpul unor lucrări la rețeaua de gaz, executate de o firmă autorizată, arată reprezentanții companiei într-un comunicat.

„În momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei. De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoșani respectă toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident”, se arată în comunicatul Dedeman.

Compania mai spune că are ca prioritate să se asigure că toți cei afectați de explozie primesc îngrijirea și suportul necesar.

„Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a investiga și stabili cauzele exacte ale exploziei și vom reveni cu informații oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate”, mai precizează comunicatul.