China se confruntă cu cel mai mare val de îmbolnăviri de la începutul pandemiei de Covid-19. Numărul de morți și bolnavi crește alarmant de la o zi la alta. 

China s-a numărat printre statele care au avut cea mai strictă politică împotriva Covid-19. După ce virusul care a paralizat o lume întreagă a apărut din localitatea Wuhan, din China, populația a fost supusă unor restricții nemaiîntâlnite. Doar că acum politica „zero Covid” a fost înlăturată, iar focarele de îmbolnăviri sunt incontrolabile.

Mai exact, China s-ar confrunta în acest moment cu peste 1 milion de cazuri noi de Covid-19 pe zi. Și mai alarmat este că sistemul sanitar este la pământ, iar oamenii nu au acces la medicamente sau îngrijire. Așa că numărul morților crește și el în aceeași măsură. Compania britanică Airfinity declară că peste 5.000 de persoane ar fi ucise zilnic de virus.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Beijingul a decis să renunțe la toate restricțiile, după un val de proteste în rândul populației. Sătui de carantina mult prea dură și de testările în masă, chinezii au ieșit în stradă și și-au cerut libertatea. Iar după săptămâni întregi de proteste, autoritățile comuniste au cedat și au eliminat restricțiile în totalitate.

Alertă în China din cauza valului de îmbolnăviri record

Acesta a fost și începutul catastrofei din China. Deși la nivel oficial sunt raportate doar 1.800 de cazuri noi de Covid-19 de la relaxarea restricțiilor, realitatea ar fi cruntă.

Spitalele sunt pline, sistemul medical este solicitat la maxim, iar oamenii stau cu orele în stradă în fața farmaciilor pentru medicamente.

Valul de îmbolnăviri s-ar datora faptului că populația chineză nu a fost vaccinată decât cu seruri produse național. Iar eficiența lor a fost pusă sub semnul îndoielii de comunitatea medicală îndoială.

Conducerea spitalului din Shanghai, unde au fost cele mai stricte restricții, se așteaptă la un număr record de infectări. Mai exact, jumătate din populația de 25 de milioane de persoane a orașului este așteptată să treacă prin boală până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Semnale de alarmă au fost date și la nivel mondial de Organizația Mondială a sănătății. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, și-a declarat îngrijorarea față de situația din China.

OMS este foarte îngrijorată din cauza situaţiei aflate în plină evoluţie în China, cu relatări tot mai multe despre forme grave ale bolii., a transmis oficialul.