Într-un caz de distrugere din culpă care a avut consecințe dezastruoase, Judecătoria Sectorului 5 a dispus prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv pentru patronii stației GPL din Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă. Deși decizia nu este definitivă, aceasta a fost luată în urma referatului procurorilor cu propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive.

Referatul procurorilor evidențiază faptul că patronii stației GPL au promovat o politică sistematică de funcționare, încălcând repetat dispozițiile legale privind operațiunile de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL.

Aceste acțiuni ilegale au fost realizate în scop pecuniar, ignorând deciziile administrative aplicate de autoritățile publice responsabile de supravegherea și controlul în această materie. Mai mult, aceștia au renunțat în mod nepermis la respectarea normelor elementare în desfășurarea acestei activități.

Recunoașterea operațiunilor interzise de către Ionuț Doldurea

Un moment important în acest caz a fost recunoașterea faptului că se făceau operațiuni interzise de către Ionuț Doldurea, patronul stației GPL. Surse judiciare au dezvăluit că acesta a confirmat că se realizau transvăzări la Crevedia, care, în cele din urmă, au dus la explozia din urmă cu o lună.

Explozie Crevedia: Încă 30 de zile de arest preventiv pentru patronii stației GPL

Patronii au fost chemați pentru noi audieri în fața procurorilor de la Parchetul General. Scopul acestor audieri este de a clarifica unele aspecte contradictorii din anchetă. În acest caz, autoritățile legale speră că prin aceste audieri vor putea aduce mai multă lumină asupra situației și vor putea obține informații esențiale pentru anchetă.

Explozia devastatoare și probleme tehnice

Patronii au recunoscut că explozia devastatoare a fost cauzată de mutarea gazului lichefiat dintr-un recipient în altul. Cu toate acestea, ei au precizat că aceasta a fost o situație singulară, deoarece una dintre cisterne avea probleme tehnice. Totuși, martorii audiați în dosar au declarat că în zona depozitului se simțea frecvent miros de GPL și se auzea uneori un șuierat specific gazului sub presiune.

Flagas SRL este firma deținută de patronii stației GPL din Crevedia. Aceasta a fost înființată în 2008 și are ca principal obiect de activitate comerțul cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate.

Printre obiectele secundare de activitate se numără comerțul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși, precum și transporturile rutiere de mărfuri. Procurorii susțin că firma nu avea autorizație de securitate la incendiu și că nu avea avizele și autorizațiile necesare pentru a desfășura operațiuni cu GPL în locația din Crevedia.