Explozia care a izbucnit vineri în jurul prânzului în cadrul Rafinăriei Petromidia continuă să lase urme dureroase mai ales în sufletele rudelor celor care au avut neșansa de a se afla în mijlocul nefericitului eveniment. Soția angajatului decedat în cadrul deflagrației trăiește în prezent o dramă greu de înțeles. Aceasta a rămas văduva la vârstă de doar 33 de ani, având și un copil în vârstă de doi ani.

 Mesaj sfâșietor transmis pe rețelele de socializare

Incendiul devastator de la Petromidia s-a petrecut vineri în jurul prânzului. În cadrul unuia dintre focarele extinse in timpul incendiului a fost cuprins și Iulian Atanasiu, un tânăr care își desfășura activitatea în cadrul unității. Chiar dacă s-a încercat salvarea lui, acesta nu a avut nici o șansă în fața suflului puternic izbucnit. Salvatorii au intrat în cadrul incintei în care se află bărbatul în vârstă de 33 de ani, însă  acesta a fost găsit prea târziu. Partenera de viață a lui Iulian, rămasă văduvă cu un copil de doar doi anișori în grijă își strigă durerea pe Facebook. Femeia descrie într-un mesaj sfâșietor prin ce trece acum. Deși susține că pe parcursul zilei are sprijinul celor din jur, noaptea trece prin momente dificile, năpădită de gânduri și griji.

”Ziua e bine, e mai liniște în suflet, sunt mulți oameni în jur, toată lumea vorbește, e acel furnicar de care nici gândurile nu ți le auzi, ziua o pot numi un fel de „amortizor al durerii”… Daaaaar pedeapsa vine noaptea. Cică noaptea ar trebui să fie un sfetnic bun, vă zic eu, nu, nu e! Noaptea e acel moment când se închid ușile și acele sute de mâini întinse cu ajutoare dispar în ceață.’‘, a scris aceasta pe rețeaua de socializare. 

De altfel, soția bărbatului decedat în incendiu susține că cel mai dificil este să ascundă durerea simțită în fața copilului care a rămas acum fără tată.Iulian Atanasiu intrase în schimbul de dimineață în rafinărie, urmând că la ora 14:00, programul lui să se încheie. Din nefericire, tânărul nu a mai apucat să predea schimbul următoarei ture. În urmă cu doar o zi de la tragedie, acesta postase pe Facebook un mesaj legat de activitatea lui profesională ce nu prevestea in nici un fel drama care urma să se deruleze.

”Cine se trezește de dimineață lucrează în ture!” , a fost ultimul mesaj postat pe contul lui de Facebook.

În urma exploziei au fost răniți și alți câțiva angajați ai unității. Starea tuturor este stabilă însă arsurile lor sunt destul de grave. Două dintre persoanele rănite vor fi transferate astăzi în străinătate pentru a primi tratament de specialitate. Cel mai probabil autoritățile vor semna un acord în acest sens cu spitalele din Austria sau Germania. Până la această oră însă, ambii bărbați cu arsuri grave sunt internați la Spitalul Floreasca din Capitală.