Poliția Română afirmă că nu au fost informați de gravitatea situației de mamă, care a sunat la 112. 

Poliția Română caută explicații, după ce un copil de 1 an a fost ucis de tatăl său în Alba Iulia. Mama micuțului sunase disperată la 112 să ceară ajutor, de teamă că bărbatul va face un gest teribil, ceea ce s-a și întâmplat. Agenții au ajuns la individ abia după 3 ore de groază și i-au găsit atât pe el, cât și pe minor, spânzurați.

Tragedia din Alba Iulia petrecută în noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 martie, ridică multe semne de întrebare. Polițiștilor le-a luat mai bine de 3 ore să ajungă la bărbatul care și-a ucis copilul, apoi s-a sinucis. Acum, se încearcă să se afle dacă a fost vorba de neputința autorităților sau de neglijență din partea lor.

Mama băiatului în vârstă de doar 1 an, ce și-a găsit sfârșitul în mâinile propriului tată, a sunat la 112 la ora 1:14 să ceată ajutorul polițiștilor. Discutase cu individul, care postase în ultimele ore mai multe mesaje și fotografii suspecte în mediul online. Însă aceasta nu a știut să le zică unde se află acesta cu copilul lor.

În doar 15 minute, o echipă de polițiști a ajuns la apartamentul unde locuia bărbatul cu chirie. Nu au reușit să intre în imobil, dar au discutat cu individ la telefon. Acesta a refuzat să îi lase să ajungă la el.

Între 1:48 și 2:10, agentul de poliție îl sună pe bărbat de 13 ori, fără răspuns. Polițiștii reușesc să intre în bloc, dar nu și în apartamentul cu pricina. Abia câteva zeci de minute mai târziu, au reușit să ia legătura cu proprietarul locuinței, care în toiul nopți a pornit spre Alba să le deschidă. Acesta nu le-a permis autorităților să spargă ușa, dar un agent a rămas acolo să o păzească.

Abia la 4:50, ora nouă de vară, proprietarul apartamentului ajunge la Alba Iulia și se întâlnește cu agenții. Nu reușesc să deschidă ușa cu cheia, așa că sfârșesc prin a o sparge. Apoi au găsit trupurile neînsuflețite ale celor doi.

Explicația Poliției Române, după acest incident teribil

După acest șir de evenimente, nimeni nu-și poate explica de ce a fost nevoie ca agenții să aștepte atât de mult și nu au spart, pur și simplu, ușa apartamentului. Proprietarul susține, simultan, că nu a fost înștiințat că în joc este viața unui copil.

Poliția Română afirmă că nu au fost informați de gravitatea situației de mamă, care a sunat la 112.

Acest apel a venit pe la ora 1.14 minute. Din cercetări, rezultă că tatăl a curmat viața copilului undeva între orele 00:00 și 1:00.(…) Nu vreau să se interpreteze că ne căutăm scuze, doar transmit datele rezultate din anchetă. Nicio persoană nu a indicat polițiștilor din Alba locul în care se aflau bărbatul și bebelușul. (…) Nu a reieșit un risc iminent. Mama copilului nu a spus nicio secundă că acel copil este în pericol, ci doar că a discutat prin mesaje cu tatăl copilului, iar ulterior bărbatul nu a mai răspuns mesajelor sale., a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

Share.