Reclamă

Curățarea este primul și cel mai esențial pas al fiecărei rutine bune de îngrijire a pielii.

Deși știți deja elementele de bază despre cum să vă spălați fața, există câteva greșeli prea frecvente de spălare a feței care se fac în mod regulat. Suntem aici pentru a clarifica unele mituri de curățare care ar putea să vă ferească de strălucirea pe care o meritați.

Mitul 1: Nu vă puteți spăla fața la duș

Experții dezvăluie trei mituri comune despre curățarea feței. Rutina ta zilnică o să arate diferit
Pixabay

În ciuda abundenței de sfaturi online care spun că nu ar trebui să vă spălați fața sub duș, majoritatea dermatologilor sunt de acord că este de fapt în regulă. Cu două avertismente.

Păstrați apa călduță.

Curăță-ți fața la sfârșitul dușului.

„Nu aș spune că spălarea feței sub duș față de chiuvetă este atât de diferită. Dar la duș, poți primi beneficii de la abur pentru a ajuta la deschiderea porilor”, spune dr. Todd Minars, o persoană din Florida, Dermatolog certificat de bord și profesor clinic asistent de dermatologie la Universitatea din Miami, Școala de Medicină. „Recomand să vă spălați fața aproape de sfârșitul dușului, odată ce aburul a avut șansa să deschidă porii. Dar să reducă puțin temperatura. la o temperatură puțin mai rece pentru aplicarea propriu-zisă.”

Sfat pro

Un alt motiv să te speli pe față spre sfârșitul dușului? Este ceea ce Minars se referă ca „regula celor două minute”. Sau aplicarea produselor hidratante sau hidratante pe piele în două minute de la curățare. „Această abordare permite ca hidratantul să fie „blocat” înainte de a avea șansa de a se evapora din piele.”

Mitul 2: Un săpun all-in-one este în regulă pentru fața ta

Săpunul este prea dur pentru pielea sensibilă.

Săpunurile convenționale pot îndepărta pielea de uleiurile naturale, lăsând pielea uscată, descuamată și iritată. În plus, poate face ca glandele sebacee din pori să compenseze în exces pierderea de umiditate. Producând și mai mult ulei, declanșând un cerc vicios care poate duce la înfundarea porilor și la erupții de acnee.

Mitul 3: Pielea ta ar trebui să se simtă *curățată* după o spălare

Dacă ai acnee, fața ta nu se va simți curată după curățare, demachiantul nu își face treaba. Da. Adevărul este că dacă pielea ta se simte strânsă, probabil înseamnă că demachiantul tău este mult prea dur.

O senzație de curățare scârțâitoare poate fi cauzată de pierderea uleiurilor naturale de către piele sau de deteriorarea barierei pielii. Și este cu siguranță un semn să cumperi o formulă mai blândă. Fără agenți tensioactivi duri.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro