Experiment ratat de un tânăr din Texas, care a avut ideea neinspirată de a posta pe Facebook că s-a contaminat cu Coronavirus, fără ca acest lucru să se fi întâmplat, relatează BBC. Tânărul nu s-a oprit însă aici; din dorința de a crea vâlvă, el a venit cu detalii și simptome false pe care a spus că i le-ar fi provocat virusul. Astfel, Michael Lane Brandin a scris că medicii l-au anunțat că virusul COVID-19 a suferit mutații și că acum ar fi transmisibil și pe cale aeriană și are o rată de infectare mai mare.

Așa cum se aștepta, năstrușnicul a fost copleșit de atenția unui mare număr de abonați ai rețelei de socializare și de întrebările prietenilor îngrijorați. Mustrat de conștiință el le-a recunoscut acestora din urmă că totul este o invenție.

Între timp, însă povestea lui s-a răspândit și în mediul offline și multe persoane panicate de zvonurile lansate de Michael au început să dea telefoane la spitalele din zonă, pentru a încerca să afle detalii despre simptomele acuzate de băiat. În acel moment a intrat și poliția pe fir, care nu doar că i-a cerut internautului să-și șteargă postarea, dar l-a și arestat, sub acuzația de alarmă falsă. Încercând să-și justifice fapta farsorul a spus că a vrut doar să le dovedească oamenilor cât de simplu este să fii dezinformat.

„Am vrut să dovedesc că este important ca oamenii să fie educați și să cerceteze pe cont propriu înainte să asume că tot ce citesc online sau ce aud de la alții este adevărat. Din cauza unei postări pe Facebook mi-am pierdut locul de muncă, asigurarea medicală, și nu am mai putut să încep programul masteral la care mă înscrisesem, iar acum familia trebuie să mă ajute financiar”, a povestit Michaela despre pățania sa.

El a fost eliberat pe cauțiune și așteaptă acum să apară în fața instanței, în speranța că nu va ajunge după gratii.