O profesoară din Statele Unite, care a ales să amplifice impactul educațional într-un mediu neobișnuit, a împărtășit cu Business Insider povestea sa despre viața și munca în Dubai, în rândul familiilor de elita. Plecată în 2020 la vârsta de 25 ani, femeia a lucrat ca meditator pentru copii milionarilor și miliardarilor din Emiratele Arabe Unite, beneficiind de o experiență culturală și profesională unică.

„Am predat unor copii care fac parte din familii de elită din Dubai, milionari și miliardari care au făcut bani din investiții în petrol, startup-uri tehnologice și alte afaceri”, spune profesoara.

Condițiile de lucru și viața în Dubai au fost peste așteptări, cu familii locuind în apartamente de lux dispuse pe cinci etaje, complete cu lift privat, sală de artă, salon de masaj, și chiar săli de cinema. Profesoara a observat că aceste familii aveau o mare varietate de angajați, inclusiv meditatori, menajere, șoferi și bucătari.

„Părinții nu erau adesea în preajmă, dar cei pe care i-am întâlnit erau aproape întotdeauna prietenoși cu mine. Îmi găteau masa și îmi aduceau băuturi și aproape că mă simțeam parte din familie”, mărturisește ea.

Interacțiunile cu elevii au fost adeseori surprinzătoare, de la refuzul unui copil de a-și curăța propriul dezordine pe motiv că „nu te plătesc pentru curățenie” la primirea sumei de 3.000 de dolari pentru realizarea temelor. Un moment ieșit din comun a fost când părinții unui elev au adus o bufniță vie pentru ora de meditație atunci când tematica a fost despre păsări.

Bogăția extremă a famililor pentru care a lucrat a fost evidențiată nu doar prin condițiile oferite, ci și prin generozitatea remunerației și cadourilor primite. De la bacșișuri uriașe la oferte de salarizare duble sau triple pentru a concura pentru serviciile ei, profesoara a experimentat un nivel de apreciere materială rar întâlnit.