Reclamă
Reclamă

Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat către amplasamente din apropierea graniţei cu Ucraina şi Polonia şi au instalat posturi de observaţie, în cadrul unor exerciţii militare neanunţate, a informat sâmbătă Ministerul Apărării din Belarus, potrivit agenţiei EFE.

„Unităţile de apărare aeriană, trupele de rachete şi artileria au ocupat poziţii în zonele stabilite şi s-au poziţionat în posturi de observaţie”, a transmis ministerul pe Telegram.

Potrivit şefului Statului Major al armatei belaruse, Pavel Muraveiko, aceste exerciţii, desfăşurate în regiunile Gomel şi Brest, la graniţa cu Ucraina şi Polonia, au implicat „unităţi de rachete şi artilerie echipate cu sisteme Polonez şi lansatoare multiple MB-21 Grad”.

Reclamă

Ministerul Apărării belarus a mai precizat că exerciţiile s-au desfăşurat în cadrul „inspecţiei surpriză a nivelului de pregătire a unităţilor Forţelor Armate”.

„Unităţile de operaţiuni speciale care au participat la inspecţie au efectuat un marş camuflat către zonele indicate, şi-au organizat protecţia şi apărarea şi au început lucrările de inginerie”, se mai arată în acelaşi anunţ.

Belarusul, care este cel mai apropiat aliat al Rusiei în războiul cu Ucraina şi chiar a permis trupelor ruse să înceapă invazia de pe teritoriul său în februarie 2022, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea contingentului militar al ţărilor occidentale din apropierea graniţelor sale şi a anunţat o suplimentare a trupele sale în aceste zone, notează EFE, potrivit Agerpres.

În plus, potrivit autorităţilor de la Minsk, armata ucraineană a dislocat până la 20.000 de militari în apropierea graniţei cu Belarus, motiv pentru care armata belarusă îşi va suplimenta la rândul ei contingentul în această direcţie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro