Fântânile Urbane din Piața Unirii au fost reabilitate și s-au redeschis, în luna mai, după mai bine de doi ani de pauză generată de pandemia de coronavirus. Bucureștenii trebuie să știe un lucru important: programul spectacolului multimedia s-a schimbat!

Fântânile Urbane din Piața Unirii s-au redeschis în luna mai, moment în care a fost organizat un spectacol multimedia. Acestea vor funcționa până în luna octombrie. Inițial, reprezentanții Companiei Apa Nova București anunțase că spectacolul multimedia va fi organizat de vineri până duminică, până la începutul lunii octombrie.

S-a schimbat programul show-ului de la Fântânile Unirii

Important de știut este că programul s-a schimbat, au explicat reprezentanții Biroului de Presă din cadrul Primăriei Municipiului București pentru Substanțial.ro. Conform acestora, inițial s-a discutat ca spectacolul să nu se mai țină deloc, din cauza lucrărilor la Pasajul Unirii. De aceea în urmă cu două weekenduri nu s-a ținut niciun spectacol multimedia la Fântâni.

În schimb, după mai multe discuții, s-a ajuns la concluzia ca spectacolul multimedia să fie organizat doar sâmbăta și duminica, până la începutul lunii octombrie. Luna aceasta spectacolele vor începe de la ora 21:30, iar din luna august vor începe de la ora 21:00. Ele vor dura aproximativ 45 de minute.

Traficul va fi restricționat

Șoferii trebuie să știe că sâmbăta și duminica, până pe 2 octombrie, în intervalul orar 19:30-23:00, traficul rutier va fi restricționat pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni).

EXCLUSIV | Ce se întâmplă cu spectacolul multimedia de la Fântânile Unirii. S-a schimbat totul

Fântânile din Piața Unirii au fost redeschise în anul 2018, în urma unui proces de reabilitare implementat de Apa Nova. Acestea au devenit rapid unul dintre cele mai importante puncte de atracție a Bucureștiului. Este primul proiect în materie de divertisment cu apă, beneficiind de tehnologie și echipamente de ultimă generație la nivel european, unele fiind elemente unice pe tot continentul.

Fântânile din Piața Unirii au fost construite la sfârșitul anilor 1980 și au fost recunoscute, omologate și publicate drept „Cel mai lung șir de fântâni coregrafice sincronizate din Lume”, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), în anul 2019. Ele au o suprafaţă a apei de 16.200 m² şi fiind unice prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.