Românii sunt extrem de revoltați de sumele colosale pe care trebuie să le scoată din buzunar atunci când își doresc să își petreacă vacanțele pe litoralul românesc.  

În fiecare an, oamenii care nu stăteau bine din punct de vedere financiar evitau stațiunea Mamaia. Se știa deja că aici prețurile sunt mult mai piperate decât în alte stațiuni. Se pare însă că pandemia de coronavirus nu ne-a dat peste cap doar viețile personale, ci au fost schimbate multe lucruri, multe dintre ele în rău.  

Cât costă un șezlong în Mamaia Nord

Mai clar, dacă în trecut se știa clar că în Mamaia prețurile sunt mult mai mari față de alte stațiuni, anul acesta turiștii au avut parte de o surpriză. În ceea ce privește șezlongurile, se pare că în Mamaia Nord, de exemplu, acestea sunt mult mai ieftine față de stațiunea Costinești. Bineînțeles, prețurile se schimbă radical atunci când vine weekend-ul.

Pentru o zi de plajă pe șezlong, în Mamaia Nord, în timpul săptămânii, turiștii trebuie să scoată din buzunar suma de aproximativ 40 de lei. Evident, totul ține și de plaja unde preferi să mergi. Dacă alegi plaje private, poți plăti mult mai mulți bani. 

În Costinești, pe de altă parte, prețul unui șezlong nu scade sub 50 de lei, chiar și în timpul săptămânii. Aici, în funcție de plaje, poți scoate din buzunar pentru închirierea unui șezlong între 60 de lei și 80 de lei.   

Românii sunt extrem de revoltați de sumele colosale pe care trebuie să le scoată din buzunar atunci când își doresc să își petreacă vacanțele pe litoralul românesc.  

Românii sărăcesc mai mult pe zi ce trece

Românii se află într-o situație gravă. Acesta este cuvântul potrivit pentru timpurile pe care le trăim, „grav”. Din cauza pandemiei de coronavirus, dar și a izbucnirii războiului dintre Rusia și Ucraina, prețurile au explodat. Alimentele de bază sunt extrem de scumpe, iar salariile au rămas extrem de mici. În acest context, având în vedere că oamenii de abia își mai permit să își cumpere produsele de bază în locuință, cu greu se pot duce într-o mică vacanță. 

Unii nu au văzut deloc marea anul acesta, în timp ce alții s-au chinuit și au reușit să ajungă pe litoralul românesc, unde au fost dezamăgiți. Prețurile au explodat și aici, însă revoltător de mult. Se cer sume colosale nejustificate, atât la restaurante, cât și pe plaje. În tot acest timp, Mamaia, de exemplu, este goală.  

Din cauza preţurilor piperate din ce în ce mai mulți turiști evită stațiunile românești și preferă să își petreacă vacanța în Grecia, Turcia sau Bulgaria.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.