Ionuț și Andreia, bloggerii de la HaiHui în 2 așteaptă să se întoarcă în țară după ce ambasada a organizat un zbor pentru românii blocați în Maroc. Călătoria lor se întrerupe aici din păcate.

Începând cu noaptea trecută, autoritățile au hotărât să suspende timp de două săptămâni zborurile comerciale de pasageri dinspre și înspre Regatul Maroc. Situația este dificilă pentru românii care au rămas blocați acolo. Printre ei se află și bloggerii de la HaiHui în 2, Andreia și Ionuț. 

Unul din motivele principale pentru care Maroc a suspendat orice zbor este noua tulpină foarte periculoasă de Covid. Aceasta este de două ori mai puternică decat Delta și poartă denumirea de Omicron. Astfel, de la miezul nopții autoritățile nu mai permit niciunui avion să plece sau să aterizeze în Maroc.

EXCLUSIV. Bloggerii de la HaiHui în 2, noi informații despre suspendarea zborurilor din Maroc. „Ne-au contactat foarte mulți români”
Instagram

Ce au reușit să afle până în momentul de față bloggerii?

Ionuț Chiperi a oferit în exclusivitate un interviu pentru Substanțial.ro despre informațiile pe care le-au primit despre viitorul zbor din Maroc.

Substanțial.ro: Ce informații legate de zbor v-au fost transmise la momentul actual?

Ionuț: Există un zbor de repatriere programat pentru data de 2 decembrie cu Tarom, cei de la ambasadă au realizat o listă nominală și așteptăm să ajungem în România. Deocamdată situația este sub control, autoritățile române și-au făcut exemplar treaba în ultimele ore, chiar dacă inițial informațiile au fost nesigure.

Substanțial.ro: Am văzut că s-a organizat un grup de Facebook cu mai mulți români blocați. Sunteți și voi în grupul respectiv?

Ionuț: Da, există câteva zeci de turiști în Maroc, dar sunt râsfirați prin toată țara. Facem și noi parte din acel grup. 

Substanțial.ro: Cum este atmosfera în grup? Oamenii au încercat să ia legătura cu voi după ce au aflat că sunteți blocați printre ei?

Ionuț: Da, ne-au contactat foarte mulți români aflați în aceeași situație și am ținut legătura.

Substanțial.ro: Dacă nu existau probleme cu zoborul în Maroc, unde v-ați fi continuat călătoria?

Ionuț: Aveam bilet spre Barcelona, apoi urma să mergem pe o insula din Canare.

Românii trebuie să se înscrie pe o lista nominală organizată de Ambasada României din Maroc pentru a ajunge în țară

Conform anunțului publicat pe Facebook de ambasadă. decizia a intrat în vigoare la ora 23:59. Măsura va fi valabilă până la data de 13 decembrie 2021. De asemenea, Ambasada României în Maroc a creat un grup de WhatsApp cu informații utile.

„Rugăm, de urgență, cetățenii românii care nu și-au rezolvat situația revenirii în România să ne contacteze. Avem nevoie de o situație foarte precisă pentru a examina toate posibilitățile de întoarcere în țară (nume, prenume, date de contact, localitatea în care vă aflați în prezent). Aceste coordonate le așteptăm pe e-mail ([email protected]), sms sau WhatsApp la nr 00212664462743.”, au transmis cei de la ambasadă.

 

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!