Regatul Unit își conduce astăzi pe ultimul drum cea mai longevivă suverană.

Regatul Unit își conduce astăzi, pe ultimul drum cea mai longevivă suverană, dar puțini sunt cei care au în prezent amintiri legate de ultimele funeralii ale unui monarh britanic. Au avut loc în 1952, la moartea regelui George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a, iar imaginile de atunci arată cât de mult s-a schimbat lumea în decursul ultimelor șaptezeci de ani.

La fel ca acum, grămezile de oameni au ieșit în centrul Londrei în februarie 1952, așteptând să vadă cortegiul funerar al regelui George al VI-lea, relatează CNN. Dacă ceremoniile sunt aproape identice și astăzi, oamenii care le privesc arată extrem de diferit.

Înmormântarea Regelui George al VI-lea

În urmă cu șaptezeci de ani oamenii erau îmbrăcați mult mai formal, cel mai probabil purtând o pălărie și un pardesiu. Raționalizarea alimentelor era încă în vigoare după cel de-Al Doilea Război Mondial, iar amintirile despre suferințele provocate de război erau proaspete în mintea lor.

CITEȘTE: Bijuteriile Reginei Elisabeta a II-a: De la coroana cu 2.868 de diamante la tiara preferată de suverană

Sursa: Social Media

În anul 1952, doar aproximativ 1,5 milioane de case din regat aveau un televizor, așa că pentru mulți britanici au ieșit în stradă pentru că era singura posibilitate de a fi martori la evenimente, dincolo de relatările din ziare sau de la radio.

Unii oameni de pe străzile foarte aglomerate țineau oglinzi într-o încercare de a vedea peste capetele celor din față cum se derulează evenimentele.

Zilele acestea istoria s-a derulat sub ochii noștri

Când sicriul cu trupul reginei Elisabeta a II-a a fost dus miercuri de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, din mulțime s-a ridicat o mulțime de smartphone-uri, astfel că tehnologia modernă va aduce ceremoniile în direct în fața altor milioane de oameni din întreaga lume.

Ceea ce nu s-a schimbat este sentimentul că istoria se derulează sub propriii ochi și dorința oamenilor de a fi parte a acestui proces, mai notează CNN.

Distribuie

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.