Reclamă
Reclamă

Evaluarea Națională, care va începe marți, pe data de 25 iunie, cu proba de Limba și literatura română, se va desfășura în aproape 3.400 de centre de examen din toată țara, a anunțat vineri ministrul Educației, Ligia Deca.

Potrivit acesteia, înainte de începerea evaluării se vor organiza, de la Ministerul Educației, ședințe cu profesorii corectori din toată țara atât la limba și literatura română, cât și la matematică.

„Câteva informații importante pentru Evaluarea Națională ce începe marți în aproape 3.400 de centre de examen din toată țara. Repartizarea în săli se va face în ordine alfabetică, pe centru de examen. Copiii vor primi, la prima probă, codurile care vor înlocui numele în momentul comunicării rezultatelor. Acestea vor fi publicate pe evaluare.edu.ro”, a transmis ministrul Educației.

Reclamă

Lucrările vor fi corectate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. În urma feedbackului primit după desfășurarea simulărilor, platforma a fost dezvoltată astfel încât, în situația unor punctaje diferite la itemii de tip grilă, lucrarea să fie transmisă din nou către cei doi evaluatori inițiali pentru verificare și remedierea erorilor.

„De asemenea, pentru o evaluare cât mai unitară, înainte de începerea evaluării se vor organiza, de la Ministerul Educației, ședințe cu profesorii corectori din toată țara atât la limba și literatura română, cât și la matematică”, a scris Ligia Deca pe Facebook.

Ministrul Educației a precizat că în videoconferințele de pregătire a Evaluării Naționale organizate de Ministerul Educației în această săptămână a primit asigurări de la președinții comisiilor județene de organizare că în centrele de examen există resurse pentru desfășurarea în condiții adecvate a probelor.

„Pentru că vorbim de pregătirea centrelor de examen, mulțumesc autorităților locale care au distribuit deja apă în școli, pentru a fi oferită copiilor în zilele în care se susțin probele scrise,” a afirmat ministrul.

Evaluarea Națională începe pe data de 25 iunie cu proba de Limba și literatura română. Pe 27 iunie este programată proba la Matematică, iar elevii din partea minorităților naționale vor susține proba de Limba și literatura maternă pe 28 iunie. Rezultatele înainte de contestații vor fi afișate pe 3 iulie.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro