Reclamă

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a anunțat marți, 22 noiembrie, că doar voturile telespectatorilor vor decide ce țări se vor califica în semifinala Eurovision 2023. Prin urmare, publicul este singurul care va decide acum ce țări vor ajunge în finală. Din 2009, finaliștii au fost desemnați printr-o combinație de voturi ale publicului și de un juriu format din profesioniști din industria muzicală.

Martin Osterdahl, supervizorul executiv al concursului, a declarat că această schimbare „va da mai multă putere publicului”, deoarece Concursul European al Cântecului „rămâne relevant și interesant” după 67 de ani de spectacole.

Sursa: Social media

Printre alte schimbări, telespectatorii din țările neparticipante vor putea vota online, iar voturile juriului vor fi combinate cu voturile publicului global pentru a decide rezultatul final. Voturile lor vor fi convertite în puncte care vor avea aceeași pondere ca o țară participantă în semifinale și în marea finală.

Voturile juriilor luate întotdeauna în considerare

Votul juriilor naționale, formate din profesioniști din industria muzicală, va fi însă întotdeauna luat în considerare pentru a calcula rezultatul finalei: de fapt, acesta va continua să fie adăugat la votul telespectatorilor fiecărei țări participante și la „votul internaţional”.

Liverpool, oraș gazdă

Ca și în 2009, juriul din industria muzicală profesionistă va decide împreună cu publicul câștigătorul finalei.

„Prin implicarea juriilor muzicale profesioniste pentru a decide rezultatul final, toate melodiile din Marea Finală pot fi evaluate pe baza celor mai largi criterii posibile. Dorim, de asemenea, să menținem tradiția aparițiilor celebrităților în Europa și Australia pentru a aduna puncte și pentru a asigura o desfășurare interesantă a votului, câștigătorul fiind dezvăluit abia la finalul emisiunii”, a adăugat el.

Eurovision Song Contest va avea loc în mai 2023 la Liverpool. Orașul a fost anunțat ca gazdă deoarece Marea Britanie a fost finalistă în 2022, iar Ucraina, care a câștigat cu Kalush Orchestra, nu a putut găzdui competiția din cauza invaziei ruse.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro