Președintele Rusiei, Vladimir Putin, continuă șirul avertismentelor cutremurătoare, în ceea ce privește războiul din Ucraina. 

Într-o lună de zile, la finalul lunii februarie, se va împlini un an de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina. La sfârșitul lunii februarie 2022, Vladimir Putin a ordonat trupelor ruse să invadeze Ucraina. Surpriza neplăcută pentru oligarhul rus a fost să constate că ucrainenii au o rezistență incredibilă la război, iar acesta a durat mai mult decât s-ar fi așteptat liderul rus. 

Ucraina a rezistat acestui război ajutată de mai multe țări cu armament, dar și alimente și bani. În acest context, Vladimir Putin a făcut mai multe avertismente sumbre. El a ținut să precizeze că va folosi și armele nucleare în caz ca țara sa va fi pusă în pericol. 

Vladimir Putin, anunț cutremurător

Acum, liderul de la Kremlin a făcut un alt avertisment sumbru. Putin a anunțat pe 24 ianuarie că țara pe care o conduce produce de trei ori mai multe rachete similare celor folosite în sistemele americane Patriot. Conform acestuia, producția rusă poate fi comparată cu întreaga producție mondială de rachete de apărare antiaeriană. 

Președintele Rusiei spune că sistemul funcționează corect. Mai clar, activitatea practică de luptă a arătat că apărarea antiaeriană a Rusiei este una dintre cele mai bune din lume. Acest lucru înseamnă că oligarhul rus este mai mult decât convins că într-un fel sau altul, Rusia va câștiga războiul purtat cu Ucraina. 

Europa, zguduită din temelii! Vladimir Putin a făcut un anunț șocant: Rachetele produse de Rusia, cele mai bune

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a atenționat că occidentalii care monitorizează producția de arme a Rusiei vor fi dezamăgiți să afle că au „destul din fiecare”. Toate aceste reacții au fost făcute în timpul unei vizite la uzina de armament Kalașnikov. 

„Avem destul din fiecare”

„Punem accent pe drone, care sunt deosebit de solicitate în timpul operațiunii militare speciale. Adversarii noștri susțin din când în când că ne lipsește fie asta, fie aia, că avem rachete pentru doar câteva lovituri și așa mai departe. Aș dori să-i dezamăgesc: avem destul din fiecare”, a spus Medvedev. 

Deși cei doi oficiali ruși sunt convinși, sau cel puțin asta vor să lase să se înțeleagă, că războiul va fi câștigat de Rusia, analiștii politici sunt de altă părere. Mulți au anunțat că Vladimir Putin se va retrage anul acesta de la putere, pentru că există riscul ca Rusia să nu câștige războiul. Dacă Rusia va eșua, Vladimir Putin va ajunge la închisoare, motiv pentru care președintele rus va alege retragerea.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.