Nimeni nu se gândea în anul 2020 la ce avea să urmeze: pandemia de coronavirus. Mai bine de doi ani și jumătate, viața tuturor oamenilor de pe întreaga planetă a fost dată peste cap. Cu siguranță nu ne vom mai întoarce niciodată la ceea ce trăiam înainte ca virusul să acapareze lumea.

Boala provocată de virusul Sars-CoV-2 a dispărut, sau cel puțin așa ne dorim cu toții să credem. Cu toate astea, Organizația Mondială a Sănătății a făcut un anunț extrem de important. Se pare că după o traumă în masă, se asistă de obicei la fenomenul de uitare în masă. Mai clar, după o perioadă atât de grea pe care am traversat-o, acum că lucrurile s-au mai liniștit cu toții pare că am uitat prin ceea ce am trecut.

Vești proaste pentru întreaga Europă!

Din păcate, pericolul nu a trecut, iar asta o spun chiar cei mai mari specialiști din cadrul OMS. Se pare că în vara acestui an, în statele europene virusul se va întoarce și va face ravagii din nou. Reprezentanții OMS le-au solicitat liderilor europeni să monitorizeze cu atenție răspândirea coronavirusului, precizând că vara aceasta vor fi înregistrate niveluri ridicate de cazuri de boală. Se pare că în ultima lună de zile, numărul persoanelor infectate s-a triplat.

„Întrucât țările din regiunea europeană au renunțat la măsurile sociale care erau în vigoare anterior, virusul se va transmite la niveluri ridicate în timpul verii”, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, potrivit AFP.

Anunțul făcut de OMS a speriat întreaga Europă, fiindcă cu toții știm prin ce am trecut și cu siguranță nu vrem să mai traversăm încă o perioadă ca aceea. Hans Kluge a precizat că virusul nu va dispărea doar fiindcă nu mai vrem să avem de a face cu el. Coronavirusul încă se răspândește, suferă modificări și continuă să omoare oameni.

Europa, zguduită din temelii! Anunț de foc de la OMS! Tot ce știam despre Covid-19 s-a schimbat
colaj substantial

Numărul cazurilor de Covid-19 s-a triplat în ultima lună

În Europa, la momentul actual, se răspândește cu rapiditate subvarianta Omicron BA.5. Aceasta este mai blândă, însă mai contagioasă decât celelalte versiuni ale virusului, potrivit OMS. Cele 53 de state din regiunea europeană a OMS înregistrează puțin sub 500.000 de cazuri zilnice de boală. Cifra este în creștere față de numărul de cazuri zilnice înregistrat la sfârșitul lunii mai (aproximativ 150.000).

Țările unde s-au raportat cele mai mari rate de incidență covid-19 au fost: Austria, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Luxemburg și Portugalia. Aproape toate statele din regiune au înregistrat o creștere a numărului de bolnavi.

Europa înregistrează, în prezent, aproximativ 500 de decese zilnice din cauza covid-19. Numărul este aproximativ același ca în vara anului 2020, potrivit informațiilor furnizate de OMS.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.