Reclamă

Țările europene iau diverse măsuri, cum ar fi limitarea prețurilor la energie, reducerea taxelor, ajutarea persoanelor nevoiașe și scăderea temperaturii în clădirile publice. Toate aceste măsuri vin împotriva creșterii rapide a prețurilor la gaze naturale și electricitate.

Întreruperea de către Rusia a furnizării de gaze naturale către Europa în urma sancțiunilor economice impuse din cauza războiului Rusia-Ucraina a declanșat o criză energetică fără precedent pe întreg continentul.

Prețurile gazelor naturale de pe piețele europene au crescut de peste zece ori pe an, atingând niveluri istorice ridicate, iar această creștere a dus la o creștere bruscă a prețurilor la energie electrică brusc. Prețurile de pe piețele angro de energie electrică din țările europene au crescut de până la opt ori.

Uniunea Europeană și țările membre încearcă să implementeze diverse măsuri pentru a proteja consumatorii de creșterile rapide ale prețurilor și pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie.

Măsurile venite din partea UE

Sursa: Social media

UE a pregătit un plan de urgență în cazul în care fluxul de gaze naturale din Rusia este întrerupt. Ca parte a planului, toate țările membre ar trebui să își reducă consumul de gaze cu 15%, ceea ce înseamnă utilizarea mai puțină a gazului, aproximativ 45 de miliarde de metri cubi anual în întreaga Uniune.

UE a pregătit, de asemenea, reglementări legale pentru obligarea umplerii rezervoarelor subterane de gaz natural pentru statele membre până în sezonul de iarnă – 80% până la 1 noiembrie.

După ce Rusia a întrerupt la nesfârșit fluxul de gaze naturale către Europa prin conducta Nord Stream, miniștrii energiei din membrii UE s-au reunit pentru a stabili noi măsuri împotriva creșterii prețurilor.

Țările UE au dat imediat Comisiei UE sarcina de a pregăti o legislație care să includă limitarea veniturilor producătorilor de energie electrică low-cost, beneficiul de companiile de combustibili fosili, impunerea unui preț plafon pentru gazele naturale, reducerea cererii de energie electrică și furnizarea de lichidități companiilor energetice.

Detaliile acestor propuneri de reglementare sunt de așteptat să fie anunțate oficial în câteva zile.

Măsurile Germaniei

În Germania, guvernul a pregătit trei pachete de ajutoare diferite în valoare totală de 125 de miliarde de euro (126,6 miliarde de dolari) pentru a reduce reflectarea creșterii prețurilor la energie asupra cetățenilor.

 Măsurile Franței

Franța a decis să înghețe prețurile gazelor naturale, deoarece nivelurile din octombrie 2021, iar creșterea prețului la energie electrică a fost limitată la 4% până la sfârșitul anului.

Măsurile Marii Britanii

Marea Britanie a oferit sprijin de 400 de lire sterline (467 de dolari) pentru facturile de energie pentru gospodăriile cu venituri mici.

Măsurile Italiei

Taxele pe combustibil au fost reduse pentru a lupta împotriva creșterii rapide a costurilor. S-a acordat sprijin pentru facturile la energie ale celor cu venituri mici și au fost plătiți 200 de euro persoanelor nevoiașe.

 Măsurile Spaniei

Iarna, temperatura termostatului este limitată la 19 grade. Luminile vitrinelor și iluminatul din clădirile publice ar trebui să fie stinse la ora locală 22.00.Țara a decis să reducă TVA-ul la gazele naturale de la 21% la 5% începând cu luna octombrie.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro