Eugenia Șerban este o actriță care știe ceea ce înseamnă lupta cu propriul sine. Artista este cunoscută în urma filmelor românești în care a jucat de-a lungul timpului, cum ar fi ”Iubire ca-n filme” sau ”Inimă de țigan”. Se declară o învingătoare, căci a reușit să facă față unei boli extrem de grave. Eugenia a fost lovită de două forme foarte agresive de cancer în același timp.

Reclamă

Vestea a venit asupra ei ca un trăsnet. A aflat această cumplită veste în urma unui control de rutină. Tocmai pentru că a depistat în timp util cancerul, actrița are dorința de a îndemna toate femeile de pretutideni să-și facă analize în fiecare an. În acest fel procedat, eventualele probleme care pot apărea, se pot rezolva latimp fără să intervină fel și fel de complicații rezorvabile sau nu.

Reclamă

”Acum nu mă mai confrunt cu nimic. Acum urmez în continuare niște tratamente, dar, da, m-am confruntat cu cel mai de temut adversar al secolului 21, cancerul”, a declarat Eugenia Șerban.

Cum a aflat Eugenia Șerban că este suferindă de două cancere?

”M-am dus la un simplu control, pe care sfătuiesc orice femeie să-l facă în fiecare an. La început nu se știa, s-a spus că ceva nu este în regulă, am început investigațiile și s-a demonstrat că am cancer. Am făcut și testul Papanicolau, dar eu aveam cancer un ginecologic. S-au făcut niște investigații și s-a demonstrat că este cancer. Profesorul Puia, doctorul meu, a ales să facă de urgență o mamografie și la sân, și aveam 2 tumori și la unul din sâni. Și m-am confruntat cu două cancere în aceeași perioadă, la fel de agresive.

Intervenția a fost una extrem de grea. Vedeta a stat pe masa de operație timp de 12 ore jumate. Se pare că Eugenia Șerban, chiar dacă a avut de ales, a făcut operația în România datorită faptului că a cunoscut niște medici foarte buni și care, spune ea, au operat-o de ambele cancere în același timp. Actrița se declară profund recunoscătoare colectivului de medici care au operat-o, ei reprezentând motivul pentru care actrița trăiește acum.

Am avut o operație de 12 ore și jumătate. Am ales România în detrimentul Turciei și Vienei. Am dat de niște prieteni doctori la fel de nebuni ca și mine. Au acceptat insistența mea de a accepta toate operațiile o dată. Și am avut o operație de 12 ore și jumătate cu un colectiv minunat de medici de la Spitalul Colentina, cărora le mulțumesc și datorită cărora eu sunt în viață în ziua de azi.”, a povestit actrița Eugenia Șerban.

”Am învățat să mă iubesc așa”

Invitată fiind la postul de televiziune Pro Tv, Eugenia Șerban a recurs la gestul de a-și da peruca jos în fața tuturor. Chiar dacă a avut enorm de suferit din această cauză, actrița a declarat că a învățat să se aprecieze exact așa cum este.

”Și pentru că m-am săturat de această perucă m-am hotărât să vorbesc. Asta sunt eu, am învățat să mă iubesc așa. Cel mai greu moment a fost când mi s-a spus: o să rămâneți fără păr. Este momentul psihologic pentru orice femeie și pentru orice bărbat. Când am aflat că am cancer a fost un moment foarte greu. Nu cred că există om care să nu asocieze cuvântul cancer cu moartea. Și atunci .. este foarte greu de acceptat.”, a mai declarat Eugenia Șerban.